Preotul Eugen Tănăsescu spune ce a discutat Patriarhul Daniel cu preşedintele Klaus Iohannis: „Nu vă aşteptaţi la ceva bun”

Preotul Eugen Tănăsescu a dezvăluit ce ar fi discutat Patriarhul Daniel şi Klaus iohannis la întâlnirea pe care au avut-o marţi după-amiază, la Reşedinţa Patriarhală.

17 feb. 2021, 11:48
Preotul Eugen Tănăsescu spune ce a discutat Patriarhul Daniel cu preşedintele Klaus Iohannis: „Nu vă aşteptaţi la ceva bun”
Preotul Eugen Tănăsescu spune ce a discutat Patriarhul Daniel cu preşedintele Klaus Iohannis: "Nu vă aşteptaţi la ceva bun"

Preotul Eugen Tănăsescu spune ce a discutat Patriarhul Daniel cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele României s-a întâlnit marţi, la ora 13.00, cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea dintre şeful statului şi Patriarhul Daniel a vut loc la Reşedinţa Patriarhală.

Nici Administrația Prezidențială, nici Patrarhia nu au comunicat detalii despre această întâlnire.

Citeşte şi Klaus Iohannis, întâlnire cu Patriarhul Daniel la Reşedinţa Patriarhală GALERIE FOTO

Preotul Eugen Tănăsescu spune ce a discutat Patriarhul Daniel cu preşedintele Klaus Iohannis: „Asurzitoare tăcere. Cinică”

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului spune că, cel mai probabil, cei doi au discutat despre fonduri tăiate de la Guvern pentru Biserica Ortodixă.

„Comunicare prezidențială praf. Te apuci și anunți, de la nivelul cel mai înalt în stat, că cei mai importanți oameni din România se întâlnesc. Evident, nu să joace șah. Cu certitudine, subiecte care vizează poporul. După care, taci. Asurzitoare tăcere. Cinică. Deranjantă. Ca și cum ce au discutat nu ne privește. Misterul cel mai mare nu e ce au discutat, ci de ce ne-a mai anunțat….

Și nu cred în ruptul capului că Patriarhia nu ne-ar spune. Probabil așa a solicitat Președintele. Iar dacă KWJ s-a dus glonț la Patriarh, nu vă așteptați la ceva bun. În contextul actual, mai mult ca sigur că e vorba de bani. Tăiați. Catedrala, salarizare, proprietățile Bisericii”, a spus Eugen Tănăsescu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Eugen Tănăsescu a răbufnit: Nu Biserica a umplut spitale, ci colcăiala de interese enorme pe nişte cârpe numite măşti

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a spus că vizita a fost una firească, evitând să dea alte detalii.

„A fost o vizită firească la început de an, o întânire oficială în spiritul dialogului dintre două instituții importante ale societății românești pe temele actuale ale acesteia. Neparticipând la întânire, nu vă pot preciza care anume. Președintele însuși nu a făcut nicio declarație în acest sens, ceea ce indică nu doar caracterul interinstituțional, ci și pe cel interpersonal al acestei întâniri”, a declarat Vasile Bănescu, potrivit ştiripesurse.ro.