Klaus Iohannis, întâlnire cu Patriarhul Daniel la Reşedinţa Patriarhală GALERIE FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

16 feb. 2021, 10:59

Klaus Iohannis s-a întâlnit marţi, la ora 13.00, cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea dintre şeful statului şi Patriarhul Daniel a vut loc la Reşedinţa Patriarhală.

Klaus Iohannis şi Patriarhul au discutat despre campania de vaccinare, în contextul dialogului dintre institutii.

Citeşte şi: Patriarhul Daniel se vaccinează anti-COVID? Anunţul BOR: „Nu va rămâne un secret”

 

Coordonatorii campaniei de vaccinare au avut o întâlnire online cu reprezentanţi ai cultelor religioase

Aspecte de interes privind imunizarea împotriva COVID-19, modalităţile de programare, beneficiile şi importanţa vaccinării au fost principalele teme abordate în cadrul unei întâlniri online pe care coordonatorii campaniei de imunizare au avut-o cu reprezentanţi ai cultelor religioase.

„Vineri, 12 februarie, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiţă, şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, vicepreşedinte al CNCAV, dr. Andrei Baciu, s-au întâlnit cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte, cu atribuţii în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al CNCAV remis luni presei.

La întâlnire, care s-a derulat în sistem videoconferinţă, s-a discutat şi despre modul în care anumite practici religioase se pot adapta măsurilor de protecţie sanitară, precum şi importanţa asigurării continuităţii dialogului din cadrul Consiliului Consultativ al Cultelor din România.

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a oferit informaţii detaliate în ceea ce priveşte campania de vaccinare şi i-a asigurat pe reprezentanţii cultelor de sprijin pentru derularea procesului de imunizare într-un mediu favorabil şi sigur, se precizează în comunicat.

„Obiectivul CNCAV este acela de a derula în cele mai bune condiţii procesul de vaccinare la nivel naţional, în rândul tuturor categoriilor de persoane. Salut deschiderea manifestată de Secretariatul de Stat pentru Culte în organizarea unor astfel de întâlniri şi deschiderea de care ne-am bucurat în tot acest timp, pentru ca vaccinarea să continue într-un mediu favorabil şi sigur”, a declarat dr. Gheorghiţă, conform comunicatului citat.

Reprezentanţii celor 17 culte religioase prezenţi la întâlnire, din totalul de 18 culte din România, şi-au exprimat susţinerea pentru procesul de informare a credincioşilor cu privire la campania de vaccinare împotriva COVID-19 şi au apreciat buna colaborare dintre CNCAV şi Secretariatul de Stat pentru Culte.

 

România, în topul țărilor UE la campania de vaccinare. Ce loc ocupă țara noastră

România se află pe locul 6 în Europa în ceea ce privește numărul total de doze administrate în campania de vaccinare COVID.

Citeşte şi: Patriarhul Daniel transmite condoleanțe familiilor victimelor de la Matei Balș. ”Traversăm o perioadă critică”

21,120,988 de doze de vaccin au fost administrate în țările membre UE, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, media zilnică fiind de 656,227, fapt remarcat de Klaus Iohannis.

De asemenea, România ocupă locul 4 în ceea ce privește numărul de doze adminsitrate la 100 de locuitori, locul 5 în ceea ce privește persoanele vaccinate cu prima doză  și locul 5 în ceea ce privește locul 5 persoanele vacciante cu ambele doze ale vaccinului COVID.

Citește și: Alexandru Rafila spune că probabil vom ajunge să ne vaccinăm anti-Covid la un an sau doi. „Vaccinurile trebuie să ţină pasul cu mutaţiile”

România, în topul țărilor UE la campania de vaccinare

”România în UE: loc 6 total doze administrate, loc 4 doze administrate/100 de locuitori*, loc 5 pers vaccinate cu prima doză – 3,5% din populația țării; loc 5 pers vaccinate cu ambele doze – 2,1% din populația țării, media zilnică – 34.755)” , arată Guvernul României.

Peste un milion de persoane au fost programate pentru vaccinare anti-COVID

Peste un milion de persoane au fost programate pentru vaccinare anti-COVID-19 în România, a anunţat Comitetul Naţional pentru Vaccinare. Dintre acestea, aproape 130.000 au fost programate la vaccinare cu AstraZeneca.

1.001.894 români s-au înscris în platforma dezvoltată de STS în vederea vaccinării împotriva noului coronavirus până în data de 12 februarie 2021, ora 12.30, a anunţat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Dintre aceştia, 129.225 persoane s-au programat pentru imunizare cu vaccinul dezvoltat de Oxford – AstraZeneca.