Eugen Tănăsescu a răbufnit: Nu Biserica a umplut spitale, ci colcăiala de interese enorme pe nişte cârpe numite măşti

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, a răbufnit. Acesta a transmis pe pagina de Facebook un mesaj în care spune că nu Biserica a umplut spitale, ci "colcăiala de interese enorme pe nişte cârpe numite măşti"

30 nov. 2020, 21:27
Eugen Tănăsescu a răbufnit: Nu Biserica a umplut spitale, ci colcăiala de interese enorme pe nişte cârpe numite măşti

Eugen Tănăsescu a afirmat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că credincioşii au fost purtaţi prin frig şi ploaie „după hatârul guvernanţilor” pentru că ar fi pericol în biserică, dar nu au fost probleme cu înghesuiala de la metrou sau din mall-uri.

Eugen Tănăsescu: „Nişte cinici v-au dat cârpe de doi lei, de s-au umplut spitalele”

„Nu-l scoateţi vinovat pe ÎPS Teodosie, pentru că nişte cinici v-au dat cârpe de doi lei, de s-au umplut spitalele. Au apărut retorii care se agită iraţional că ‘ce alegi, Peştera sau ATI?’ şi că IPS Teodosie incită la nerespectarea legii. Le atrag atenţia că-s orbi şi surzi. Credincioşii au fost purtaţi prin frig, ploaie, soare, după hatârul guvernanţilor, că vezi Doamne, e pericol la Biserică. Asta în vreme ce n-au fost probleme cu înghesuiala de prin metrou, mall-uri sau alte temple ale comerţului. În vremea asta, nimeni nu răspunde că 90% (mai nou) din măştile puse spre protecţie au fost nişte cârpe. A trecut virusul prin ele ca deciziile guvernanţilor prin birouri, fără nici o oprelişte. Dar important e să supraveghem credincioşii cu elicoptere. Filtrele poliţiei sunt mai ceva ca măştile. În vreme ce SUA şi Franţa au anulat interdicţiile discriminatorii”, a scris purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Citeşte şi  Declarație șocantă făcută de ÎPS Teodosie: ”Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”

Eugen Tănăsescu a adăugat că nu Biserica a umplut spitalele, ci „colcăiala de interese enorme pe nişte cârpe, numite măşti”.

„Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe nişte cârpe, numite măşti. Pe care au tupeul să le şi redenumească acoperitoare faciale doar ca să-şi acopere, juridic, şmenul. În rest, vă lasă să le cumpăraţi ca păcăliţii, că tot nu vă protejează. Când expui populaţia la infectare, cu o cârpă neconformă în peste 90% (!!!) din cazuri, când transportul în comun e prima cale de transmitere a virusului şi poţi merge oriunde pe proprie răspundere, vii şi repeţi obsesiv că n-ai voie să mergi la o slujbă undeva în pădure… Statul practică prea mult dubla măsură”, a afirmat preotul Eugen Tănăsescu.

Reamintim că Arhiepiscopul Tomisului a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei împreună cu un sobor de preoţi.

Citeşte şi ÎPS Teodosie a fost OPRIT de polițiști, la filtru, în drumul Peștera Sfântului Andrei

La manifestările religioase nu puteau participa decât persoanele care au domiciliul în comuna Ion Corvin pe raza căreia se află Peştera Sfântului Apostol Andrei, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a interzis pelerinajele religioase pentru cei din alte localităţi după ce incidenţa la nivelul judeţului a trecut de 3.

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti au asigurat măsurile de ordine publică la această ceremonie religioasă.