Prepară cafeaua perfectă acasă: adaugă aceste ingrediente şi vei avea energie toată ziua

Cafeaua va căpăta un gust mai bogat, dacă o iei de pe foc de trei ori când spuma se ridică la suprafața apei.

09 nov. 2022, 00:22
Prepară cafeaua perfectă acasă: adaugă aceste ingrediente şi vei avea energie toată ziua

Majoritatea persoanelor servesc dimineața, la micul dejun, o ceașcă de cafea aromată, dar nu toată lumea știe cum să prepare corect cafeaua.

Gustul cafelei este afectat semnificativ de metoda de preparare. Pentru băutura perfectă, trebuie să ții cont de toate nuanțele, în special de măcinarea cafelei sau de tipul aparatului de cafea. De exemplu, cafeaua măcinată trebuie fiartă, în timp ce peste cafeaua instant poți turna direct apă fierbinte.
Românii ar putea avea încă două zile libere, la începutul anului viiitor

Cum se prepară corect cafeaua turcească
Cafeaua turcească poate fi preparată atât cu apă rece, cât și cu apă fierbinte. În primul caz, va dura mai mult să se gătească și va avea un gust mai bogat, în al doilea caz, băutura va avea un gust mai blând.

Cafeaua va avea un gust mai moale, dacă vei adăuga o bucată de unt în ibric.

Toți iubitorii de cafea știu că o cafea aromată iubește condimentele, de aceea creează-ți propria aromă și gust. Poți adăuga scorțișoară, ulei de cocos, ghimbir măcinat.

Cafeaua va căpăta un gust mai bogat, dacă o iei de pe foc de trei ori când spuma se ridică la suprafața apei.

Zațul se va așeza pe fundul ibricului dacă vei adăuga o lingură de apă rece în cafeaua finită.

Pregătirea cafelei într-o ceașcă
Această metodă este perfectă pentru cei care nu au un aparat de cafea sau un ibric. Pentru a prepara cafeaua într-o ceașcă, vei avea nevoie de cafea, o ceașcă și apă clocotită.

Toarnă cafeaua măcinată într-o ceașcă în cantitatea dorită. Adaugă apă clocotită într-o ceașcă, până la refuz. Așteaptă patru minute, amestecă ușor, îndepărtează spuma și bucură-te de gustul cafelei.

Adesea apar întrebări despre ce fel de cafea măcinată trebuie să alegi pentru prepararea într-o ceașcă. O cafea măcinată fin va da băuturii mai multă amărăciune. Dacă eziți, poți încerca diferite feluri de cafea măcinată și să o alegi pe cea preferată.

Cum se face cafeaua instant
Cafeaua instant are o serie de avantaje, care atrag multe persoane. Acest tip de cafea este cel mai ușor de preparat. Cu toate acestea, există un dezavantaj semnificativ: cafeaua instant poate fi acră.

De ce  cafeaua instant are un gust acru? Datorită naturii compoziției sale chimice. Cu toate acestea, nu toată lumea știe cum poate evita acest gust neplăcut.
Pune două lingurițe de ulei într-o cană de cafea și vei avea parte de o surpriză inedită. Trucul te va scăpa de multe probleme

Există o modalitate ușoară de a elimina acidul din cafea. Se dizolvă cafeaua într-o cantitate mică de apă rece fiartă, apoi se adaugă apă clocotită. Acum cafeaua nu mai are un gust acru.

7 reguli pentru o cafea perfecta

Regula numarul 1:

 Cumpara cafea proaspata

Toata lumea stie: cea mai buna cafea se face din boabele proaspete macinate. Asadar, indiferent daca le macini acasa sau le cumperi macinate deja, trebuie sa tii cont ca prospetimea boabelor va fi direct proportionala cu aroma si calitatea cafelei tale.

Regula numarul 2: Pastreaza boabele de cafea proaspete mai mult timp

Depoziteaza boabele de cafea intr-un recipient inchis ermetic. Recipientele din sticla sau ceramica sunt alegeri foarte bune pentru depozitarea cafelei. Specialistii ne recomanda sa nu pastram cafeaua la frigider deoarece boabele de cafea sunt poroase si absorb cu usurinta umiditatea si mirosul din frigider.

Regula numarul 3: Macina chiar tu cafeaua

Iubitorii de cafea stiu ca aproape imediat dupa macinare cafeaua incepe sa isi piarda din proprietati. Tocmai de aceea, cea mai buna cafea este cea facuta imediat dupa macinarea boabelor.

Regula numarul 4: Foloseste apa de calitate

Nimic nu strica mai tare o cafea buna decat apa plina de clor de la robinet. Incearca sa folosesti apa imbuteliata pentru a face cafeaua si vei observa diferenta.

Regula numarul 5: Nu te zgarci la cafea

Reteta standard pentru a prepara cafeaua este urmatoarea: se adauga in ibric tot atatea cesti de cafea cate vreti sa obtineti, plus inca o jumatate de cana. Se adauga 2 lingurite cu varf de cafea la o ceasca, iar zahar in functie de preferinte.

Regula numarul 6: Nu fierbe cafeaua la foc mare

Apa prea fierbinte accentua amaraciunea din cafea. Asadar, unul dintre secretele unei cafele perfecte este fierberea la foc mic; astfel, cafeaua isi lasa intreaga aroma in apa.

Regula numarul 7: Foloseste ibricul de cafea doar pentru a face cafea

Pentru o cafea perfecta, ibricul trebuie sa fie intotdeauna acelasi. Si nu este indicat sa il folositi si pentru a face ceaiuri sau a incalzi lapte, de exemplu.