Presa de la Phenian afirmă că dezarmarea nucleară include de fapt eliminarea ameninţării nucleare

Angajamentul Coreei de Nord faţă de „dezarmarea peninsulei coreene” include şi „eliminarea completă a ameninţării nucleare americane”, a informat presa de stat nord-coreeană joi, scrie Reuters.

20 dec. 2018, 15:44
Presa de la Phenian afirmă că dezarmarea nucleară include de fapt eliminarea ameninţării nucleare

Comentariile de joi, publicate de agenţia de stat KCNA reprezintă cea mai clară explicaţie privind felul în care Phenianul vede procesul dezarmării nucleare.

„Când ne referim la peninsula coreeană, termenul cuprinde zona Coreei de Nord plus teritoriile sud-coreene în care SUA au arme nucleare”, se arată în editorial. „Când facem referire la dezarmarea peninsulei coreene, ar trebui să includă şi eliminarea tuturor factorilor de ameninţare nucleară nu doar din Nord şi Sud ci şi din toate zonele vecine”, este adăugat în text, potrivit news.ro.

Citeşte şi Coreea de Nord. O nouă bază militară nucleară descoperită cu ajutorul imaginilor din satelit

Coreea de Nord respinge apelurile americane de a se dezarma nuclear unilateral iar Washingtonul ar trebui să abandoneze „iluzia” că va putea forţa Phenianul să îşi abandoneze armele „prin presiune şi opresiune”, se mai arată în articol, potrivit news.ro.

Statele Unite au comunicat anterior că nu vor ridica sancţiunile asupra Coreei de Nord până când nu vor avea loc progrese către o dezarmare nucleară verificabilă. Washingtonul a respins şi orice sugestie că şi-ar putea reduce prezenţa militară în regiune ca parte a unui acord cu Coreea de Nord. 


loading...