Povestea romilor care i-au cucerit pe finlandezi: "Demni de încredere, muncitori şi puternici ca urşii"

Publicat: Miercuri, 23 Iulie 2014 16:58 // Actualizat: Miercuri, 23 Iulie 2014 16:58 // Sursa: romaniatv.net

Varianta online a ziarului finlandez Helsinki Times a publicat recent povestea lui Ioan Marius Ciurariu, un rom de naţionalitate română, originar din zona Transilvaniei, care locuieşte de câţiva ani în Finlanda. Angajat ca îngrijitor, om bun la toate, bărbatul este descris de jurnaliştii finlandezi drept „o excepție în rândul romilor români și bulgari din Finlanda”, marea majoritate neavând un loc de muncă.

Foto: ro.stiri.yahoo.com

Potrivit publicaţiei citate, sunt foarte puţini finlandezi care se încumetă să angajeze persoane de etnie romă, scrie ro.stiri.yahoo.com. Există însă şi câţiva antreprenori precum Olli Toivonen, patronul lui Ciurariu. "Demni de încredere, muncitori şi puternici ca urşii", aşa îi descrie finlandezul pe angajaţii săi de etnie romă. "Am încredere îi ei, iar ei au încredere în mine", adaugă el.

Citeşte şi Propunere halucinantă: Absolvenţii facultăţilor de stat ar putea să PLĂTEASCĂ dacă vor pleca în străinătate

Toivonen l-a angajat pe Marius Ciurariu acum trei ani pentru a face muncă de întreţinere exterioară a mai multor proprietăţi. Atât rezidenţii caselor, cât şi companiile pentru care a lucrat l-au apreciat încă de la început. Angajatorul său crede că totul se datorează anilor grei din copilărie în care românul a muncit la mai multe ferme, însă Ciurariu pune totul pe seama dorinţei acute a romilor de a munci.

Bărbatul a ajuns în Finlanda acum 6 ani, cu autobuzul şi feribotul. Era iarnă şi a fost nevoit să doarmă un timp afară, în zăpadă. A fost găsit de Pirjo Hongisto, care mai oferise în trecut adăpost şi altor persoane de etnie romă. A stat în adăpost un an şi jumătate, până şi-a găsit un loc de muncă şi s-a putut întreţine. Acum are un job stabil şi i-a putut aduce aici pe soţia sa şi pe cei doi copii, cu care locuieşte în Puotila, în apropiere de Helsinki.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 iul 17:55
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoTanki

Primul MultiPlayer 3D-Acţiune pe Flash. Participă la luptele furioase - distruge tancurile inamice, ajută echipa ta, avansează în grad cu Tancul tau, poţi face cariera ta militară! O gamă largă de muniţii, multe moduri de joc şi jucători reali.

Http://SmartUrl.it/RoTanki

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Joc cu Tankuri Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoTanki
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H