Presa străină o face praf pe Mandinga: „Un talmeş-balmeş global ce emană o frenezie ţigănească”

Melodia "Zaleilah", cu care trupa Mandinga reprezintă sâmbătă seară România la concursul Eurovision, este catalogată de ziariştii agenţiei Associated Press drept un "talmeş-balmeş global"  cu trompete cubaneze, salsa şi cimpoaie ce emană o frenezie  ţigănească. Finala Eurovision 2012 va începe

RomaniaTV.net
26 mai 2012, 10:05
Presa străină o face praf pe Mandinga: „Un talmeş-balmeş global ce emană o frenezie ţigănească”

Reprezentanţii României, formaţia Mandinga, a cărei voce feminină este înfocata Elena Ionescu, fac o tentativă la exotic cu o melodie în spaniolă şi engleză, urmărind probabil votul iberic, a scris, vineri, AP, citat de Agerpres.

„Zaleilah” este un talmeş-balmeş global: trompete cubaneze, salsa, frenezie ţigănească, chiar şi cimpoaie. În ciuda unei defecţiuni la cască în semifinală, Mandinga s-a calificat în finală, fiind de aşteptat un spectacol foarte bun din partea românilor, scrie vineri Associated Press, care face o trecere în revistă ai celor mai inediţi participanţi la Eurovision 2012.

Semifinalele din această săptămână au redus numărul participanţilor la 26, câştigătorul urmând să fie ales de jurii şi telespectatori de pe întregul continent. Finala Eurovision – spectacol paneuropean televizat cu 125 de milioane de telespectatori din toată lumea care se află la cea de-a 57-a ediţie – va avea loc sâmbătă.


Finala EUROVISION 2012. Vezi lista concurenţilor

26 de ţări vor avea reprezentanţi în finala Eurovision 2012, organizată sâmbătă seara în Baku – Azerbaidjan. Trupa MANDINGA va avea numărul 14 de concurs. În prima semifinală, solista trupei MANDINGA a avut probleme tehnice, Elena Ionescu fiind văzută de mai multe ori cu mâna pe casca pe care o avea în ureche.

Lista ţărilor care merg în finala EUROVISION 2012:

Lituania
Bosnia şi Herţegovina
Serbia
Ucraina
Suedia
Macedonia
Norvegia
Estonia
Malta
Turcia
Albania
Azerbaidjan
Cipru
Danemarca
Franţa
Germania
Grecia
Islanda
Irlanda
Italia
Marea Britanie
Moldova
România
Rusia
Spania
Ungaria