Presară ASTA pe SALTEAUA ta şi vezi ce se întâmplă. Rezultatul te va lăsa FĂRĂ CUVINTE

Piața modernă este plină de tot felul de produse de curățare care sunt pline de chimicale și pot dăuna sănătății noastre. Cu toate acestea, nu ai nevoie de ele, și poți găsi cu ușurință în bucătărie ingrediente din care să prepari un "detergent" absolut sigur, care va produce un adevărat miracol în casa ta.

06 iun. 2017, 08:52
Presară ASTA pe SALTEAUA ta şi vezi ce se întâmplă. Rezultatul te va lăsa FĂRĂ CUVINTE

Despre bicarbonatul de sodiu se știe că are multe beneficii atât în frumusețe, cosmetică, precum și în sănătate, dar știai că poate face minuni în casa ta, se intreabă tasta.ro. Iată câteva modalități prin care poți folosi bicarbonatul de sodiu ca un agent de curățare al casei tale, pe care nici măcar nu le-ai fi bănuit până acum. 

Citeşte şi Uimitor! Ce ţi se întâmplă dacă îţi freci nasul cu pastă de dinţi!

1. Bicarbonat de sodiu pentru curățarea saltelei

Mai întâi, aspiră salteaua. Apoi, distribuie uniform 1 pachet de bicarbonat de sodiu (dacă dorești, poți adăuga 10-15 picături de ulei esențial) pe întreaga sa suprafață. Lasă salteaua acoperită pentru câteva ore, preferabil o zi. Apoi, aspiră cu grijă pentru a colecta tot bicarbonatul de sodiu. În acest fel, bicarbonatul de sodiu va îndepărta toată murdăria, transpirația, celulele moarte ale pielii, praful și mirosurile neplăcute.

2. Bicarbonat de sodiu pentru canapele și mobilă moale

Ia un recipient mare și amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu și 1 lingură de detergent de spălare (opțional). Apoi, toarnă 1 cană de apă caldă fiartă și 4-5 linguri de oțet. Se amestecă bine totul, și se toarnă soluția într-un pulverizator de apă. Stropește cu soluția rezultată canapeaua, covorul sau mobila moale timp de 5-10 secunde, apoi scoate lichidul cu un burete. Repetă până când obții rezultatul dorit, dar asigură-te că lichidul nu înmoaie țesătura. O soluție de bicarbonat de sodiu și oțet poate fi utilizată pe orice țesătură, cu excepția celor naturale.

Citeşte şi De ce să adaugi bicarbonat când fierbi ouăle

Beneficii ale bicarbonatului de sodiu:

preț scăzut
nu e deloc toxic
absoarbe murdăria și umiditatea
înlocuiește perfect o mulțime de produse de curățat
îndepărtează mirosurile neplăcute
poate ucide o mulțime de microorganisme
E incredibil cât de bine și în întregime îți poți curăța casa, cu doar un ingredient extrem de ieftin, care se găsește pretutindeni și care cu siguranță nu ar trebui să lipsească din locuința ta. Fie că-l folosești pentru tratamentele de frumusețe și cosmetică, sau pentru beneficiile sale asupra sănătății, bicarbonatul de sodiu este util, ieftin și deloc nociv pentru sănătatea noastră. Dacă mai pui la socoteală și faptul că îți poți curăța toată casa cu el, e nemaipomenit!