Preşedinta Judecătoriei Făurei a fost reţinută pentru luare de mită

Aurica Budescu, preşedintele Judecătoriei Făurei din judeţul Brăila, a fost reţinută sâmbătă pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Galaţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

RomaniaTV.net
29 nov. 2014, 12:15
Preşedinta Judecătoriei Făurei a fost reţinută pentru luare de mită

„Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că în cauză exista date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la data de 4 noiembrie 2014, în calitate de preşedinte al Judecătoriei Făurei, judeţul Brăila şi, implicit, de judecător, având repartizat spre soluţionare un dosar, a pretins de la un martor denunţător o sumă de bani, în legătură cu soluţionarea favorabilă a dosarului în care această persoană avea calitatea de petent contestatar al unui proces-verbal de sancţionare contravenţională”, se arată într-un comunicat transmis de DNA.

Pe 28 noiembrie 2014, după ce dosarul fusese între timp soluţionat prin înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale în cuantum de 20.000 de lei cu sancţiunea avertismentului, judecătoarea a primit de la martorul denunţător suma de 1.000 de euro, ocazie cu care a fost prinsă în flagrant, se mai precizează în comunicat.

Inculpata urmează să fie prezentată în cursul zilei de sâmbătă la Curtea de Apel Galaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În instrumentarea dosarului, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.