Preşedinta unei cooperative meşteşugăreşti din Slatina cerea bani angajaţilor ca să nu îi concedieze

Preşedinta unei cooperative meşteşugăreşti din Slatina, care a pretins bani de la angajaţi pentru a nu-i concedia, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită.

RomaniaTV.net
11 feb. 2017, 06:31
Preşedinta unei cooperative meşteşugăreşti din Slatina cerea bani angajaţilor ca să nu îi concedieze

„Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Olt au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a emis rechizitoriul de trimitere în judecată a numitei P.F., președinta unei cooperative meșteșugărești din Slatina, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În cursul anului 2016, la D.G.A. — S.J.A. Olt a fost înregistrat denunțul unei persoane prin care se aducea la cunoștință faptul că P.F. a pretins suma de 4.400 euro de la mai mulți angajați pentru a nu-i concedia”, precizează un comunicat de presă al DGA – SJA Olt, scrie evenimentdeolt.ro.

Citeşte şi Şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină din Oradea, Adriana Pirte, a fost arestată pentru 30 de zile

Potrivit sursei citate, lucrătorii de poliție judiciară ai S.J.A. Olt au fost delegați să efectueze activități de cercetare penală în urmă cărora s-a probat faptul că, în anul 2014, P.F. a avut divergențe legate de bunul mers al activității unității cu o parte a angajaților, cărora le-a pretins suma de 4400 euro sub pretextul achitării ‘onorariului de succes’ al unui avocat care a reprezentat-o pe aceasta în fața instanțelor de judecată. Aceasta le-a spus că dacă plătesc suma respectivă, nu-i va concedia.

Întrucât persoanele în cauză, angajate ale cooperativei meșteșugărești, nu i-au dat suma de bani pretinsă, în calitatea sa de administrator, inculpata le-a desfăcut contractele de muncă. În urma proceselor, Tribunalul Olt a dispus reintegrarea în muncă a celor concediați, dar după o lună de la data reangajării P.F. i-a concediat din nou, invocând diverse motive.