Preşedinte de ţară amendat pentru selfie fără mască. Şeful statului trebuie să scoată din buzunar 3.500 de dolari

Preşedintele chilian Sebastian Pinera a primit vineri o amendă de 3.500 de dolari după ce a pozat pentru un selfie pe plajă cu o trecătoare fără a purta mască, conform reglementărilor impuse de pandemia noului coronavirus

RomaniaTV.net
19 dec. 2020, 08:57
Preşedinte de ţară amendat pentru selfie fără mască. Şeful statului trebuie să scoată din buzunar 3.500 de dolari

Chile a impus măsuri stricte privind purtarea măştii în toate locurile publice, iar nerespectarea lor se pedepseşte cu sancţiuni care merg de la amenzi până la pedepse cu închisoarea. Sebastian Pinera şi-a cerut scuze pentru că a făcut selfie fără mască şi şi-a recunoscut greşeala la scurt timp după ce poza a apărut pe reţelele sociale la începutul lunii decembrie.

Preşedintele chilian a explicat, citat de presa chiliană că mergea singur de-a lungul plajei din apropierea casei sale, în elegantul oraş chilian Cachagua, când o femeie l-a recunoscut şi i-a cerut să facă o fotografie împreună.

În selfie, preşedintele Sebastian Pinera şi femeia stau foarte aproape unul de celălalt, într-o zi însorită, fără a purta măşti.

Pe lângă acest selfie fără mască, preşedintele Pinera, care este predispus la gafe, a fost fotografiat la o petrecere cu pizza anul trecut, în noaptea în care la Santiago izbucneau protestele împotriva inegalităţilor sociale. Mai târziu, el a fost văzut pozând în piaţa care fusese centrul manifestaţiilor după ce pandemia i-a obligat pe protestatari să rămână acasă.

Citeşte şi Autorităţile din Chile dresează câini pentru detectarea coronavirusului

Pandemia de COVID-19 a atins apogeul în Chile în lunile mai şi iunie, în timpul iernii în emisfera sudică. Epidemia s-a domolit în noiembrie, dar în prezent numărul contaminărilor este în creştere, ceea ce a determinat autorităţile să impună noi măsuri restrictive.

Chile a raportat un total de 581.135 de cazuri de contaminare de la debutul epidemiei noului coronavirus în luna martie, precum şi 16.051 de decese cauzate de COVID-19.


loading...