Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, o desemnează pe Elaine Chao drept secretar al Transporturilor

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, urmează să o desemneze pe Elaine Chao drept secretar pentru Transporturi, notează principalele publicații americane.

29 nov. 2016, 18:35
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, o desemnează pe Elaine Chao drept secretar al Transporturilor

Născută la Taipei, Elaine Chao a deținut portofoliul Muncii în administrația lui George W. Bush, între 2001 și 2009, devenind, atunci, prima femeie de origine asiatică dintr-un executiv al SUA. Ea este și singurul membru al cabinetului care a rămas în funcție pe durata ambelor mandate ale lui Bush, menționează postului american CNBC. Elaine Chao este soția liderului majorității din Senat, Mitch McConnell.

În campania electorală, Donald Trump a deplâns starea în care se află aeroporturile, podurile și drumurile din America și a promis că refacerea infrastructurii va fi în prim-planul programul său de creare de locuri de muncă, se arată într-un comentariu publicat de Los Angeles Times, scrie Agerpres.

Experiența și relațiile dobândite de Elaine Chao pe durata mandatelor sale succesive în administrația Bush și poziția pe care soțul ei o ocupă în Senat „ar putea juca un rol important în negocierea unui buget pentru infrastructură”, mai indică sursa citată.