Preşedintele ANAF după „tradiţionala” descindere a inspectorilor la Dragonul Roşu: „Este un focar de evaziune fiscală!” Bazarul funcţionează la fel de 19 ani!

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au descins în complexul comercial "Dragonul Roșu" din Bucureşti. "Este un focar de evaziune fiscală și trebuie să intervenim ferm pentru a încerca să reducem la maxim acest fenomen", a declarat Lucian Heiuş, preşedintele ANAF.

12 aug. 2022, 08:47
Preşedintele ANAF după „tradiţionala” descindere a inspectorilor la Dragonul Roşu: „Este un focar de evaziune fiscală!” Bazarul funcţionează la fel de 19 ani!

Inspectorii ANAF, Antifraudă și Poliția Capitalei au făcut controale la complexul comercial „Dragonul Roșu” din Bucureşti. Au fost verificate puncte de lucru ale unor agenți economici care desfășoară activități de comerț cu produse textile. Inspectorii au verificat registrele contabile pentru a stabili dacă s-au comis fapte de evaziune fiscală ori fraude vamale, dar şi marfa pentru a identifica eventuale produse contrafăcute.

Citeşte şi: ANAF a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. Suma imensă datorată statului român

„De dimineață a început o amplă acțiune în Dragonul Roșu, ale colegilor mei de la Antifraudă, împreună cu reprezentanți ai Poliției Române. Sunt controlați zeci de comercianți din acest complex, unde știm cu toții că se întâmplă multe fapte de evaziune fiscală. Am făcut al doilea control de când sunt eu președinte la ANAF în Dragonul Roșu și vom continua ca aceste controale, pentru că acolo este un focar de evaziune fiscală și trebuie să intervenim ferm pentru a încerca să reducem la maxim acest fenomen (…) Aducem echipe din toată România care vor controla aceste mari societăţi. Este drept că un control la un mare contribuabil durează între 6 şi 8 luni de zile, pentru că vorbim de o mare companie cu foarte multe activităţi”, a declarat Lucian Heiuş, directorul ANAF, la Antena 3.

Citeşte şi: Câţi bani câştigă un profesor din meditaţii. Suma uriaşă declarată de un dascăl la ANAF

Complexul comercial „Dragonul Roşu” s-a deschis în 2003 şi încă de atunci a devenit rapid renumit pentru evaziunea fiscală generalizaăa care se practică acolo.