Preşedintele Asociaţiei ATI: Procentul românilor infectaţi cu COVID care ajung la Terapie Intensivă e mai mic decât media europeană

Dorel Săndesc, preşedintele Asociaţiei ATI şi membru în comisia COVID-19 din Ministerul Sănătăţii, spune că procentul românilor infectaţi cu coronavirus, care ajung la terapie intesivă, este mult mai mic faţă de media europeană. 

RomaniaTV.net
23 iul. 2020, 05:14
Preşedintele Asociaţiei ATI: Procentul românilor infectaţi cu COVID care ajung la Terapie Intensivă e mai mic decât media europeană

„Procentul celor care ajung la ATI e mult mai mic ca media europeana. Media europeana e undeva la 10%, cu variante de la 7-8 la suta pana la 14 la suta. Aceasta medie la noi este de 3%”, a declarat Dorel Săndesc. „O posibila explicatie este ca media de varsta la noi (a bolnavilor COVID-19) este undeva la 40 si ceva de ani, e mai mica si ea, or cazurile critice sunt specifice varstelor mai inaintate”, a spus preşedintele Asociaţiei ATI, la Antena 3. 

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat miercuri încă 1030 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Alte 27 de persoane confirmate cu COVID-19 au murit. La ATI sunt în prezent 293 de pacienți. Pe teritoriul României au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Citeşte şi Mărturia unui pacient internat la ATI: Veniţi la spital în prima clipă, nu cum am făcut eu