Președintele AUR, George Simion, aruncă bomba: „În restul Europei există pământ ieftin, dar în România există și guvern ieftin”

Președintele AUR, George Simion, aruncă bomba cu privire la vânzarea terenurilor agricole străinilor, el acuză că USR suține lanțuri mafiote.

12 mai 2021, 22:28
Președintele AUR, George Simion, aruncă bomba: „În restul Europei există pământ ieftin, dar în România există și guvern ieftin”

Președintele AUR, George Simion, aruncă bomba cu privire la vânzarea terenurilor agricole către străini, conform legii USR. Liderul AUR consideră că guvernarea este una coruptă, care sprijină niște mișcări mafiote.

„Cu siguranță e un fenomen pe care până și verzii europenii îl combat se numește „land grabbing”, Şi în restul Europei se găsește pământ ieftin, dar în România se găsește și guvern ieftin, iar din această cauză vin străinii ca să ia terenuri, din cauza subvențiilor pe hectar din care au de profitat niște lanțuri mafiote”,  a declarat Simion pentru România TV.

Președintele AUR, George Simion: Și sovieticii aveau idealuri frumoase ca și globaliștii din USR Plus

Președintele AUR i-a criticat și pe neomarxiști, pe care îi compară cu urmași ai lui Lenin care, spune el, din cauza ideologiei comuniste vor sărăci țara.

„Neomarxiștii reprezintă gândirea și ideologia adusă în anii noștri de urmașii lui Lenin, care vor să ne distrurga proprietatea, iar aici vorbim de Oana Bogdan. Curentul global, prezent și în sistemul românesc, vrea să anuleze orice proprietate, sub pretextul că trebuie să salvăm planeta. Și sovieticii aveau idealuri frumoase ca și globaliștii din USR Plus. Spre exemplu polonezii nu și-au vândut pământurile și companiile strategice, așa cum plănuiește acest guvern. La momentul actual peste 45 % din terenuri e vândut străinilor. Coaliția vrea vânzarea fără restricții a terenurilor agricole. România are cel mai neoliberal sistem cu privire la vânzarea pământurilor. Franța nu-si vinde pamânturile. În zona Moldovei, din cauza exploatării până la epuizare, a aparut fenomenul deșertificării”, a mai adăugat George Simion.

Președintele AUR, George Simion: Industria clădită de părinții noștri a fost distrusă

Președintele AUR a criticat și vânzarea mai multor întreprinderi românești, în special vânzarea companiei Moldomin care deținea 30% din resursele de cupru ale țării.

„OMV Petrol a dezafectat Arpechimul și alte combinate din toată țara pentru că industria clădită de părinții noștri a fost distrusă. Pentru mine e frustrant să văd că plătesc facturi, iar banii se duc în alte țări. Nu mai suntem stăpâni la noi acasă, iar această guvernare înstrăinează bogățiile țării. Cuprul a ajuns la 10 mii de dolari pe tonă și se prefigurează că va ajunge la 20 de mii de dolari. Guvernarea USR – UDMR a vândut compania Moldomin, care deținea 30% din resursele de cupru ale României”, a afirmat George Simion.