Preşedintele Băsescu i-a trimis un mesaj Papei Francisc

Preşedintele Traian Băsescu a transmis joi un mesaj Papei Francisc, cu prilejul alegerii ca Suveran Pontif al Bisericii Catolice, informează Administraţia Prezidenţială.  

RomaniaTV.net
14 mart. 2013, 10:06
Preşedintele Băsescu i-a trimis un mesaj Papei Francisc

ROMÂNIATV.NET prezintă integral mesajul preşedintelui României, Traian Băsescu, transmis Sanctității Sale Papa Francisc, Suveranul Pontif, cu prilejul alegerii ca Episcop al Romei, Succesor al Apostolului Petru și Suveran Pontif al Bisericii Catolice.

„Sanctitatea Voastră,

Îmi revine onoarea de a Vă adresa în numele poporului român cele mai calde felicitări cu prilejul alegerii istorice a Sanctității Voastre ca Episcop al Romei, Succesor al Apostolului Petru și Suveran Pontif al Bisericii Catolice.

Este un moment de mare însemnătate din viața Bisericii Catolice, pe care am deosebita bucurie de a-l saluta solidar cu credincioșii catolici din România și din întreaga lume, și cu deplina încredere în dezvoltarea relațiilor existente între România și Sfântul Scaun pe temeiul valorilor comune și în spiritul dialogului fratern dintre creștinii catolici și ortodocși, inspirat și susținut de predecesorii Sanctității Voastre, Fericitul Ioan Paul al II-lea și Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea.

Îmi exprim, totodată, convingerea în continuarea cooperării noastre pentru promovarea demnității persoanei umane, precum și pentru construirea unei civilizații a binelui și a păcii, care să asculte vocea celor care au nevoie de solidaritate, de încredere și speranță.

Asigurându-Vă de profunda prețuire a României, Vă rog să primiți, Sanctitatea Voastră, urările de împlinire a înaltei și nobilei misiuni pe care o îndepliniți, sub semnul spiritual al Sfântului Francisc, în Biserica Catolică și pentru întreaga lume.

Cu aleasă considerație,

Traian Băsescu

Președintele României”

Conclavul cardinalilor electori l-a ales pe succesorul lui Benedict al XVI-lea pe Tronul de la Vatican. Cel de-al 226-lea Papă este argentinianul Jorge Mario Bergoglio. În vârstă de 76 de ani, după doar patru ani de preoţie a devenit şeful Ordinului Iezuiţilor din Argentina. A studiat în Germania, iar în 1992 a devenit Episcop de Buenos Aires. Din 1998, Jorge Mario Bergoglio a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, fiind numit cardinal în 2001.