Preşedintele Băsescu, întâmpinat la Preşedinţia germană de 12 copii români

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, joi, la Berlin, cu omologul german, Christian Wulff. Şeful staului a fost întâmpinat, la sediul Preşedinţiei germane, şi de un grup de copii români, şeful statului discutând cu aceştia pentru câteva momente.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 11:33
Preşedintele Băsescu, întâmpinat la Preşedinţia germană de 12 copii români

Ceremonia primirii oficiale a preşedintelui Traian Băsescu în Germania a cuprins un ceremonial militar. Şeful statului român şi omologul german au făcut o fotografie oficială, iar şeful statului român a semnat în Cartea de onoare a Preşedinţiei Germaniei.

La ceremonia militară au asistat şi 12 copii. La finalul ceremoniei, Traian Băsescu s-a îndreptat spre aceştia şi li s-a adresat în limba engleză, însă unul dintre copii i-a spus că sunt români.

Ce faceţi? De unde sunteţi?„, i-a întrebat Traian Băsescu pe copii. Aceştia au spus că sunt români, învaţă în Germania, iar părinţii lor muncesc în această ţară.

După această discuţie, cei doi şefi de stat şi delegaţiile oficiale au intrat în sediul Preşedinţiei şi au început întrevederile oficiale.

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, joi, la Berlin, pentru vizita oficială de o zi. El se va întâlni şi cu cancelarul german Angela Merkel.

Băsescu va participa la conferinţa economică „Germania şi România – parteneri în Europa”, organizată la sediul Deutsche Bank din Berlin.

Programul vizitei include şi o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din R.F. Germania şi ai comunităţii de germani originari din România.

Preşedintele este însoţit la Berlin de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tomac şi Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.