Preşedintele BEM a sesizat Parchetul după apariţia în presă a unor imagini filmate în interiorul BES 1

Președintele Biroului Electoral Municipal a făcut plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în legătură cu înregistrările de pe camerele de supraveghere de la Biroul Electoral al Sectorului 1 apărute presă. Între timp, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 au făcut verificări şi au decis deschiderea unui dosar penal, după difuzarea în presă a unor imagini de la BES 1 în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR - PLUS umblă la sacii cu voturi şi procese verbale de la alegerile din Sectorul 1 al Capitalei.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 09:38
Preşedintele BEM a sesizat Parchetul după apariţia în presă a unor imagini filmate în interiorul BES 1

Preşedintele BEM ar fi invocat infracţiunea de acces ilegal la camerele video ale BES1 și furnizarea lor către presă, potrivit unor surse citate de stiripesurse.ro.

 

„Într-o ţară normală domnul Tudorache şi doamna Firea erau arestaţi deja. Dar niciodată nu e prea târziu”, a scris Clotilde Armand pe Facebook. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, cere anularea alegerilor din Bucureşti, acuzând fraudarea acestora de către USR-PLUS şi solicită demisia ministrului de Interne, Marcel Vela.

„Noaptea ca hoţii! Imagini şocante! Fraudă dovedita! Membri USR-Plus cotrobăie în sala cu sacii plini cu voturi. Şi chiar iau saci şi îi scot din sală. Dacă organizam noi alegerile de o asemenea manieră penală, era toata lumea în strada! Lucrurile nu pot rămâne aşa! Trebuie informate toate organismele internaţionale! Alegerile trebuie repetate!!”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

Reacţia acesteia vine după ce Antena 3 a difuzat imagini în care apar persoane despre care s-a afirmat că ar fi membri ai USR-PLUS şi care umblă la sacii cu voturi, păziţi de jandarmi, în Sectorul 1.

Jandarmeria Bucureşti precizează, referitor la imaginile în care persoane prezentate ca fiind membri USR par că umblă la sacii cu voturi, la Biroul Electoral al Sectorului 1, că încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral, jandarmul întocmind de fiecare dată un proces-verbal.

 

Clotilde Armand: Vrem să ştim cum au putut aceste imagini să ajungă la presă. Anchetatorii să aibă acces la înregistrarea completă

Clotilde Armand, candidatul USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, a declarat, joi, la Digi24, în legătură cu imaginile difuzate de presă în care se pot vedea mai multe persoane care umblă la saci într-un birou BES1 după alegerile locale, că ele reprezintă tentativă disperată a candidatului PSD Daniel Tudorache, care nu acceptă îngrângerea. Clotilde Armand a spus din nou că în imaginile difuzate apare șoferul lui Dan Tudorache, care este și personal tehnic în cadrul BES 1, și un reprezentant al partidului lui Dan Voiculescu, care se urcă pe saci.

„Primarul PSD nu acceptă înfrângerea. Este total disperat. Este gata să facă orice și să pună foc democrației din România. E grav ce se întâmplă. Complicii săi sunt televiziunile aservite PSD.

În imaginile prezentate publicului apare și președintele BES, procurorul Sprâncu Nicolae. Acesta a decis să fie numărate semnăturile votanților de pe listele electorale permanente complementare și suplimentare pentru a vedea dacă numărul acestora corespunde cu numărul votanților scris în procesul electoral.

Președintele BES ne-a invitat să mergem cu el pentru a ne convinge că procesul este transparent. Vorbim de ziua de luni spre marți, puțîn după ora 24.00″, a declarat Clotilde Armande, la Digi 24.

Citeşte şi: Dan Tudorache cere ANULAREA alegerilor din Bucureşti şi reluarea lor: „Votul a fost viciat”

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au deschis două dosare penale, după scandalul privind desfăşurarea alegerilor locale în Sectorul 1 al Capitalei.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au fost înregistrate două cauze penale în legătură cu desfăşurarea alegerilor locale în Sectorul 1 din Bucureşti. Primul dosar penal a fost înregistrat la data de 28.09.2020. în urma unui apel la serviciul urgenţă 112 şi are ca obiect săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, prevăzută la articolul 391 din Codul Penal. Cel de-al doilea dosar penal a fost înregistrat la data de 01.10.2020, în baza sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală, ca urmare a apariţiei în spaţiu public a unor înregistrări video şi are ca obiect tentativă la infracţiunea de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, prevăzute de articolul 32 rap. la art. 391 din Codul Penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Parchetul menţionează că în ambele dosare se efectuează cercetări in rem, se administrează material probatoriu cu maximă celeritate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Sectorului 1, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.