Preşedintele Boliviei are coronavirus. Este al doilea şef de stat sud-american confirmat cu COVID-19

Preşedinta interimară a Boliviei, Jeanine Anez, a anunţat că a fost infectată cu coronavirus şi că se simte bine, transmite AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
10 iul. 2020, 05:02
Preşedintele Boliviei are coronavirus. Este al doilea şef de stat sud-american confirmat cu COVID-19

Anez a anunţat că va continua să lucreze din izolare.

Sunt pozitivă la COVID-19, mă simt bine, voi lucra din izolare. Împreună, vom merge înainte”, a scris şeful statului pe Twitter.

Jeanine Anez, 53 de ani, este al doilea preşedinte sud-american infectat cu la coronavirus. Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat cu câteva zile în urmă că este pozitiv.

Citeşte şi Dramă în politică, primarul unei capitale cu 10 milioane de locuitori s-a sinucis. Şi-a închis telefonul şi a plecat pe munte

Şi trei membri ai guvernului bolivian, printre care miniştrii preşedinţiei, Yerko Nunez, şi sănătăţii, Eidy Roca, au anunţat, în ultimele zile, că sunt infectaţi. „Pentru că săptămâna trecută mulţi dintre aceştia au fost testaţi pozitiv la coronavirus, am făcut şi eu testul şi este, de asemenea, pozitiv”, a precizat preşedinta.

În Venezuela, numărul doi al regimului, Diosdado Cabello, este, de asemenea, infectat.

Jeanine Anez, o senatoare de dreapta, a devenit preşedinte interimar al Boliviei după demisia preşedintelui Evo Morales, în noiembrie 2019.