Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, apostrofat pe holurile Parlamentului VIDEO

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a fost apostrofat, luni, pe holurile Parlamentului de către o femeie care venise să asiste la lucrările celor două Camere. În timp ce Zegrean dădea declaraţii presei, femeia îi imputa preşedintelui CCR salariul primit.

RomaniaTV.net
27 aug. 2012, 14:03
Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, apostrofat pe holurile Parlamentului VIDEO

107 milioane de la bugetul de stat! 107 milioane de la gura copiiilor! Handicapatule!„, i-a strigat femeia lui Augustin Zegrean.

Întrebat cum comentează dezvăluirile din presă referitoare la trecutul său, Zegrean a răspuns: „Am văzut că am probleme grave. Cu ochii, dar de când m-am născut le am. Alte probleme nu am.”

„Zegrean este handicapat. Judecător handicapat. Ia 107 milioane de la statul român şi nu avea dreptul să judece statul român”, le-a declarat ulterior femeia jurnaliştilor.

Preşedintele CCR a mai spus presei că nu are ce să-şi reproşeze faţă de criticile care i s-au adus de către senatorul Ioan Ghişe, care susţine că CCR nu are atribuţii în validarea sau invalidarea referendumului. „Noi nu am validat nimic, am confirmat doar datele primite de la Biroul Electoral Central”, a spus Zegrean.

Pe de altă parte, Zegrean a declarat că ar exista în continuare presiuni publice asupra judecătorilor Curţii prin intermediul televiziunilor. „Uitaţi-vă şi dumneavoastră la televizoare ce se spune despre noi şi atunci nu o să mă mai întrebaţi asta”, a replicat Zegrean.

Preşedintele CCR a fost chestionat dacă a primit vreun telefon din partea vreunui lider politic. „Nu, niciodată, pentru că eu nu răspund la niciun fel de telefoane din astea”, a afirmat Zegrean.

El a mai precizat că hotărârea Curţii privind referendumul a fost luată în baza „probelor” şi a documentelor oficiale. Zegrean a precizat că inclusiv INS a informat că nu poate comunica oficial numărul persoanelor din România decât în 2013.

„Mai mult, cei de la statistică spun că în România nu există mijloace tehnice pentru a stabili numărul cetăţenilor cu drept de vot”, a mai afirmat Zegrean.

Plenul reunit al Parlamentului s-a întrunit, luni, pentru citirea deciziei CCR de invalidare a referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu.