Președintele Federației Sindicatelor din Educație, anunț de ultimă oră privind salariile profesorilor: “Angajații din inspectoratele școlare ar putea să nu primească salariul la timp”

Președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a anunțat marți că angajații din inspectoratele școlare ar putea să primească salariul cu întârzieri.
Alina Costache
14 feb. 2023, 15:47
Președintele Federației Sindicatelor din Educație, anunț de ultimă oră privind salariile profesorilor: “Angajații din inspectoratele școlare ar putea să nu primească salariul la timp”
Președintele Federației Sindicatelor din Educație, anunț de ultimă oră privind salariile profesorilor

Președintele Federației Sindicatelor din Educație, anunț de ultimă oră privind salariile profesorilor. Marius Nistor a subliniat că majoritatea angajaților din sistem își vor primi salariile pe 14 februarie însă, sunt și persoane care vor fi nevoite să mai aștepte câteva zile până când își vor primi banii.

Citește și Salarii profesori. Fără impozit pe venit pentru profesori, CASS la jumătate și un salariu minim brut de 5000 de lei

Președintele Federației Sindicatelor din Educație, anunț de ultimă oră privind salariile profesorilor

“Au rămas semne de întrebare la angajații din inspectoratele școlare, ministerul a dispus să nu se plătească salariile până vor fi achitate salariile din unitățile de învățământ, iarăși o formă de presiune”, a declarat Marius Nistor, potrivit Edupedu.ro.

Reprezentanții sindicatelor din sistem au avertizat recent că există riscul ca profesorii să nu își primească la timp banii din cauza faptului că Ministerul Educației a semnat târziu contractul de prelungire cu SIMAVI, pentru aplicația EduSal prin care sunt calculate salariile. Mai mult, aceștia au avertizat că versiunea actualizată a aplicației, a venit la pachet cu niște erori și că din această cauză exista riscul ca cei 300.000 de angajați din Educație să nu primească la timp banii.

Liderul Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor a declarat că “majoritatea angajaților din sistemul de învățământ vor primi la timp salariile, adică astăzi, 14 februarie“, în ciuda întârzierii cauzate de aplicația salarială EduSal. Acesta a subliniat că salariile ajung la timp doar prin efortul major depus de contabili, secretare de școli și inspectorate școlare.

“Salariile vor fi la timp pentru majoritatea colegilor noștri și acest lucru, grație efortului formidabil pe care l-au depus secretarele și contabile unităților de învățământ preuniversitar din România, cât și serviciul de contabilitate la nivelul inspectoratelor școlare, ei merită toate aprecierile noastre. Zilele de vineri sâmbătă și duminică au fost zile de foc pentru ei, lucrând cu o aplicație care a conținut suficiente mici erori, așa cum comentau într-un comunicat cei de la Simavi, care le-au complicat extraordinar de mult întreaga lor activitate. Nu este normal ca lună de lună să avem astfel de probleme. Nu este normal ca acești colegi ai noștri fără să primească niciun fel de recompensă din punct de vedere salarial, fără niciun fel de spor, să fie obligat să lucreze sâmbăta și duminica sub presiune, cu aplicații care nu sunt funcționale”, a spus Marius Nistor.

Liderul sindicatului spune că în aceste momente sunt semne de întrebare legate de salariile angajaților din inspectoratele școlare.

“Cel puțin până duminică dimineața, peste 98 % din state de plată erau înaintate către inspectoratele școlare și banii erau puși la dispoziția unităților de învățământ. Deci, cu alte cuvinte, astăzi (mari- 14 februarie) banii vor intra în conturile colegilor noștri. Au rămas semne de întrebare vizavi de salariații inspectoratelor școlare, acolo unde ministerul a dispus să nu se plătească salariile până vor fi achitate salariile din unitățile de învățământ, iarăși o formă de presiune, care nu rezolvă fondul problemei”, a spus președintele Federației Sindicatelor din Educație.

Acesta susține că SIMAVI nu ar trebui să primească banii din partea Ministerului Educației pentru aplicația salarială până când toți angajații din sistemul de învățământ nu își vor primi salariile.

“De asemenea, vor mai fi suficient de multe erori de corectat. Sunt greșeli care vor fi reglate prin rectificative. Asta înseamnă muncă suplimentară pentru secretare și contabile în perioada imediat următoare și atragem atenția Ministerul Educației și Guvernului României că amânarea rezolvării unor probleme care vizează aceste categorii de personal secretar, șef, contabil și directorii unităților de învățământ și nu numai, va crea mari probleme vizavi de funcționalitatea învățământului preuniversitar.

Am primit comunicatul celor de la SIMAVI (…) micile erori pe care ei le-au recunoscut, repet, au creat probleme extraordinar de mari colegilor noastre din din școli. Din punctul meu de vedere, cei de la firma în cauză n-ar trebui să primească niciun ban, atâta vreme cât salariile nu sunt plătite integral, corect și la timp”, a mai spus Marian Nistor.

Citește și Salarii profesori. Ministrul Educaţiei anunţă salarii mai mari pentru dascăli: „Niciun absolvent de top nu va alege un salariu de 2500 de lei daca are optiuni de 9.000 de lei”

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Floarea de primăvară pe care să nu o plantezi niciodată lângă roșiile, castraveții și ardeii din grădină. E superbă, are un parfum puternic, dar distruge solul din jurul ei
Capital.ro
S-a stins actrița fenomen. Fiica sa a anunțat personal tragedia. Va rămâne în memoria tuturor veșnic
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Cele mai spectaculoase canioane și chei din România. Locurile pe care trebuie să le vezi
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
Călin Georgescu a făcut anunțul șoc! Ce a spus și George Simion: Am votat Călin Georgescu!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa obligatorie în România. Șoferii trebuie să achite neapărat. NU puteți circula în caz contrar
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Stare de urgență într-un oraș de la Marea Neagră
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Reguli pentru alegerile prezidențiale. Ce nu au voie să facă românii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile