Preşedintele FR Tenis: Suntem ultimii în Europa la infrastructură. Ne batem cu extratereştrii!

România dă numărul 1 în lume în tenisul feminin, dar președintele Federației de sepcialitate trage un semnal de alarmă. La infrastructură am ajuns pe ultimul loc în Europa.

RomaniaTV.net
28 nov. 2017, 10:11
Preşedintele FR Tenis: Suntem ultimii în Europa la infrastructură. Ne batem cu extratereştrii!

George Cosac a rămas uimit de condițiile din Belarus, Ucraina și Bulgaria, dar mai ales de vizită la federația britanică. „Bugetul lor este undeva la peste 110 milioane de lire sterline. Puțin mai mult decât al nostru care este undeva pe la un milion de dolari, hehe! Gândiți-vă, de peste 100 de ori mai mare! Deci, doar Federația Britanică de Tenis are de trei ori mai mulți bani decât tot Ministerul Tineretului și Sportului din țara noastră! Chiar și în aceste condiții noi ne batem cu Federații care au bugete extraterestre„, se mândrește Cosac.

Șeful Federației a primit și vești bune. România va avea în anii următori o Academie Națională de tenis. Proiectul mai are nevoie doar de aprobarea planului urbanistic zonal. „Urmează a fi construit de cei de la Compania Națională de Investiții. Cuprinde o sală cu șase terenuri, 40 de camere pentru copii, cantină, centru de recuperare, sală de fitness. Un minimum de condiții pentru ca cei mai talentați copii să poată progresa„, spune Cosac.

Academia, care va fi situată în apropiere de sediul Federației, este unul dintre principalele obiective în noul mandat ca președinte. Cosac a câștigat pentru a doua oară la rând alegerile, cu 140 de voturi din 155.

Nu ne-a fost ușor să formăm o echipă și să preluăm o federație cu datorii serioase. La sfârșitul primului mandat, cred că suntem printre puținele federații pe plus”, este încrezător șeful tenisului din România, deși unul dintre rivali a contestat rezultatul alegerilor. „Nu cred că poți avea legitimitate să fii ales de 12 inși, într-o Federație unde avem 376 de cluburi afiliate„, este liniștit Cosac.

Acesta se bucură că în timpul mandatului său Simona Halep a devenit lider mondial, Horia Tecău și Florin Mergea au cucerit o medalie olimpică la Rio, iar Bucureștiul a organizat în premieră un turneu WTA cu premii de un sfert de milion de dolari. Totul a culminat cu recunoașterea din partea Federației Internaționale. „Pentru 2014, suntem federația cu cele mai multe proiecte implementate din Europa. Tot în 2014 am fost desemnați cea mai bună țară în categoria din care facem parte. Sunt performanțe pe care noi nu le-am mai avut„, spune George Cosac.