Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, aprobă căsătoriile după moarte

Şeful statului francez a dat dispensă prietenei caporalului Abel Chennouf, paraşutistul ucis la Montauban de criminalul islamist Mohamed Merah, pentru o căsătorie postumă. Nu este pentru prima oară când Sarkozy face acest lucru.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 18:27
Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, aprobă căsătoriile după moarte

Prietena caporalului ucis este însărcinată şi urmează să nască copilul pe care l-a conceput cu el. „Am obţinut autorizaţia ca prietena lui Abel Chennouf să poate efectua o căsătorie postumă”, a declarat avocatul acesteia,  Gilbert Collard, precizând că Sarkozy a mai autorizat, în trecut, căsătorii similare.

Sarkozy a dat această aprobare în baza articolului 171 din Codul Civil francez, care stipulează că „preşedintele Republicii poate aproba, în cazuri grave, oficierea unei căsătorii postume, dacă unul dintre viitorii soţi care a decedat îndeplinise deja, oficial, formalităţile pentru căsătorie”.  Abel fusese unul dintre cei doi militari ucişi de dementul islamist la Montauban, săptămâna trecută. Mohamed Merah a fost ucis joi, în schimbul de focuri ce la Toulouse cu poliţiştii din trupele de elită, RAID, după un asediu în apartamentul lui, de 32 de ore.