Preşedintele Hashim Thaci este „ruşinat” de violenţele din Kosovo, din 2004

În ajunul împlinirii a 13 ani de la începutul revoltelor anti-sârbe din Kosovo din 2004, președintele kosovar Hashim Thaci a declarat joi că 'se simte rușinat' din cauza acelor evenimente, informează vineri Tanjug.

17 mart. 2017, 16:13
Preşedintele Hashim Thaci este „ruşinat” de violenţele din Kosovo, din 2004

În ajunul împlinirii a 13 ani de la începutul revoltelor anti-sârbe din Kosovo din 2004, președintele kosovar Hashim Thaci a declarat joi că ‘se simte rușinat’ din cauza acelor evenimente, informează vineri Tanjug.

‘Atunci, în 2004, ceea ce nu ar fi trebuit să se întâmple s-a întâmplat în Kosovo. Ceva s-a întâmplat făcând Kosovo să se afle într-o situație jenantă‘, a afirmat Thaci, adăugând că ‘biserici au fost puse în primejdie, unele dintre ele au fost incendiate. Eu, personal, dacă mă întrebați, m-am simțit atunci și mă simt și acum rușinat de acele fapte’.

El a făcut aceste declarații joi pentru presa sârbă la Caglavica și a subliniat faptul că violențele din urmă cu 13 ani au fost comise de ‘indivizi care vor fi pedepsiți’, potrivit Agerpres.

‘Oricine a făcut asta, va fi pedepsit. Nu este o tradiție albaneză să pui în pericol monumente istorice și culturale, proprietăți, să dai foc la case, să pui în primejdie copii, femei, persoane în vârstă. Astfel de acte vor fi întotdeauna pedepsite. Nu îmi doresc să se mai repete vreodată’, a declarat Thaci, ‘promițând că instituțiile vor face ceea ce este necesar pentru ca astfel de violențe să nu se mai întâmple’.