Președintele Iohannis anunță reevaluarea campaniei de vaccinare. Când se iau decizii vitale pentru români

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, le-a transmis luni românilor să profite de șansa că există vaccinul anti-Covid și să se imunizeze pentru a reduce riscul de a răspândi boala.

27 sept. 2021, 19:40
Președintele Iohannis anunță reevaluarea campaniei de vaccinare. Când se iau decizii vitale pentru români

„Vaccinarea este extrem de importantă şi îi rog pe toţi cetăţenii să profite de oportunitatea de a se imuniza. Vaccinarea salvează vieţi, vă protejează atât pe voi, cât şi pe cei dragi.

În UE, noi suntem foarte norocoşi că avem acces la vaccinuri acum. Este un avantaj enorm pentru a proteja cetăţenii europeni, dar şi pentru a reduce riscul de a răspândi boala şi a avea mai multe tulpini îngrijorătoare.

Vă rog pe toţi, dacă nu aţi avut şansa… Ştiinţa a evoluat. Profitaţi de şansa de a vă vaccina. Consider că ţine de competenţa la nivel naţional și de modul în care sunt convinşi oamenii să se vaccineze. Din experienţa mea, este nevoie de comunicare eficientă.

Situaţia se schimbă în bine prin vaccinare. Impactul virusului nu mai este atât de mare. Ştim că a salvat vieţi şi încurajez pe toată lumea să se vaccineze”, a declarat Ursula von der Leyen, în timpul vizitei sale efectuate la București pentru aprobarea PNRR.

Florin Cîţu, întrebat cum ar putea să ajute CE la vaccinare

„Comisia Europeană a ajutat foarte mult prin faptul că am avut acces la vaccin în acelaşi moment în care au avut toate ţările din UE. Am avut şi astăzi cu domnul preşedinte o discuţie despre campanie de vaccinare din România şi despre măsuri.

Sunt mai multe variante în UE şi, după cum ştiţi, şi la noi se în calcul aceste variante pentru a accelera campania de vaccinare. Am văzut că a început să crească în această perioadă numărul persoanelor care se vaccinează. Ne uităm în UE care sunt măsurile care au avut cel mai mare impact şi le folosim şi aici”.

Iohannis: Săptămâna aceasta – întâlnire cu premierul pentru reevaluarea campaniei de vaccinare

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că săptămâna aceasta va avea o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pentru reevaluarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

„Împreună cu premierul am discutat să ne întâlnim încă din această săptămână să reevaluăm campania de vaccinare şi să vedem cum putem să-o repunem pe roate. Este un paradox. Noi suntem în plină pandemie, avem arma cu care putem să terminăm pandemia şi nu o folosim, este foarte păcat, probabil unii mai sunt reticenţi, alţii necesită încă mai multe zile de gândire, alţii vor date suplimentare şi vom vedea cum putem să-i convingem pe cât mai mulţi”, a spus şeful statului, la conferinţa de presă comună cu şefa CE, Ursula von der Leyen, şi premierul Florin Cîţu.