Preşedintele Iranului a refuzat să se întâlnească cu Donald Trump

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a refuzat să aibă o întrevedere cu omologul său american, Donald Trump, în timpul şedinţei Adunării Generale a ONU, care s-a desfăşurat în luna septembrie la New York, a anunţat Ministerul de Externe de la Teheran, informează The Associated Press.

30 oct. 2017, 11:08
Preşedintele Iranului a refuzat să se întâlnească cu Donald Trump

Potrivit agenţiei semioficiale de presă ILNA, purtătorul de cuvânt al MAE iranian, a declarat în legătură cu posibilitatea unei întrevederi între cei doi şefi de stat că „o intenţie a fost exprimată de partea americană care nu a fost aprobată de preşedintele Rouhani”.

În anul 2013, Barack Obama, preşedintele de atunci al Statelor Unite, a discutat telefonic cu Rouhani, eveniment care a stârnit critici acerbe din partea opoziţiei radicale iraniene. După acel moment nu au mai existat contacte directe la nivel înalt între Teheran şi Washington.

Citeşte şi Israelul va opri prin forţă armată Iranul să achiziţioneze armament nuclear

Relaţiile diplomatice oficiale între cele două ţări au fost întrerupte în anul 1979, în urma revoluţiei împotriva şahului Mohammad Reza Pahlavi, care era susţinut de Statele Unite.