Preşedintele italian povesteşte pentru prima dată despre asasinarea fratelui său de către Mafie

Preşedintele italian, Sergio Mattarella, a povestit pentru prima despre asasinarea fratelui său de către Mafie, în urmă cu peste 30 de ani.

20 mart. 2015, 09:05
Preşedintele italian povesteşte pentru prima dată despre asasinarea fratelui său de către Mafie

Într-un interviu pentru CNN, preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a povestit că el şi fratele lui erau „foarte apropiaţi”.

Mai mult, asasinarea fratelui său de către Mafie l-a determinat să intre în politică.

„Nu intenţionam să intru în politică, dar prin forţa împrejurărilor am ajuns să devin implicat în politică. El a fost asasinat de Mafie pentru că se opunea intereselor şi influenţei lor. Este ceva despre care nu am vorbit niciodată”, a declarat Sergio Mattarella.

„Era în maşina lui. Şi se ducea la slujbă cu soţia şi copiii. Un asasin s-a apropiat de maşină şi l-a împuşcat în pofida faptului că soţia fratelui meu încerca să îi acopere capul cu mâinile, şi ea a fost rănită. Am fost sunat imediat de unul dintre nepoţii mei şi am mers direct acolo. L-am dus la spital dar nu a putut fi salvat. Era deja mort”, a povestit Mattarella, cu lacrimi în ochi.

Noul președinte al Italiei, Sergio Mattarella, a depus în luna februrarie jurământul în fața Parlamentului pentru un mandat de șapte ani, după alegerea sa în această funcție, sâmbătă, de către parlamentari și reprezentanți regionali, relatează AFP.

Originar din Sicilia, Sergio Mattarella are reputația unui fost ministru rezervat, dar ferm, a cărui carieră politică a început după ce fratele său Piersanti a fost împușcat mortal de Cosa Nostra, mafia siciliană.