Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Universitate: Niciun regim care își umilește propriii cetățeni nu poate rezista

Preşedintele Klaus Iohannis a depus, vineri, la Troiţa din Piaţa Universităţii, o coroană de flori în memoria victimelor Revoluţiei din 1989.

RomaniaTV.net
21 dec. 2018, 08:13
Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Universitate: Niciun regim care își umilește propriii cetățeni nu poate rezista

Şeful statului a ţinut şi un moment de reculegere.

„În Decembrie 1989, sătui de abuzuri și neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor. Semenii noștri și-au dat viața pentru ca noi să trăim astăzi în libertate și democrație. Voi milita, în continuare, pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise atunci.

Istoria ne arată că niciun regim care își umilește și disprețuiește propriii cetățeni nu poate rezista. Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție, incompetență și pe disprețul profund față de cetățean. Onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiției și a instituțiilor democratice”, a transmis ulterior preşedintele pe Facebook.

Klaus Iohannis a fost însoţit de consilierii prezidenţiali Ion Oprişor şi Andrei Muraru. 

Peşedintele se va întâlni vineri cu cancelarul austriac Sebastian Kurz, potrivit agenei prezidenţiale.