Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Donald Tusk şi cu premierul finlandez Juha Sipila

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, în marja Consiliului European de la Bruxelles, o întrevedere cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi cu Juha Sipilä, premierul Republicii Finlanda, ţară care va prelua de la România preşedinţia Consiliului UE în semestrul al II-lea al anului 2019.

RomaniaTV.net
13 dec. 2018, 18:02
Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Donald Tusk şi cu premierul finlandez Juha Sipila

Modalităţile de cooperare pentru pregătirea Summitului de la Sibiu şi a viitoarei Agende Strategice a Uniunii pentru perioada 2020-2024 au constituit temele de discuţie abordate în cadrul întâlnirii, precizează un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

În perspectiva Summitului European Informal de la Sibiu din 9 mai 2019, preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat angajamentul ţării noastre de a colabora îndeaproape cu preşedintele Consiliului European pentru pregătirea acestui moment-cheie, simbolic atât pentru viitoarea Preşedinţie a României la Consiliul UE, cât şi pentru Uniunea Europeană în ansamblul său.

”Discuţia a evidenţiat şi cooperarea foarte strânsă în pregătirea Programului Trio-ului Preşedinţiilor – România, Finlanda, Croaţia. În perioada următoare, ţara noastră se va implica activ, în calitate de primă Preşedinţie a Trio-ului, în urmărirea obiectivelor comune convenite de cele trei state pentru avansarea agendei europene”, se mai arată în comunicat.