Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu liderii partidelor proeuropene din Republica Moldova

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu liderii partidelor pro-europene din Republica Moldova, dar şi cu studenţii de la Universitatea de Stat. Moldovenii s-au înghesuit să-l vadă şi să se fotografieze cu el. 

RomaniaTV.net
25 feb. 2015, 12:53
Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu liderii partidelor proeuropene din Republica Moldova

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu, preşedinţi partidelor proeuropene de la Chişinău.

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a precizat că discuțiile cu președintele Iohannis au vizat situația din Republica Moldova, relațiile bilaterale și procesul de integrare europeană a R. Moldova.

„A fost o discuție sinceră, o discuție prin care dl președinte a demonstrat nu doar că știe să vorbească despre R. Moldova, dar știe exact ce se întâmplă și, mai mult decât atât, știe ce urmează să facă pentru ca ajutorul pentru noi să fie pentru noi cu foarte multe rezultate”, a spus Filat.

Liderul PLDM a punctat că Iohannis a reafirmat sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova.

La rândul său, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, a apreciat că discuțiile cu președintele României au fost „foarte bune, constructive, care inspiră mare încredere într-o dezvoltare pozitivă a relațiilor bilaterale moldo-române”.

„Am pus în evidență și am subliniat sprijinul de care R. Moldova va beneficia în continuare pentru continuarea parcursului european. Am exprimat o poziție comună a intereselor atât din partea României, cât și a R. Moldova pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, a dialogului politic, a relațiilor economice, investițiilor în economia R. Moldova. Cred că toate subiectele pe care le-am discutat se vor realiza, fiindcă am simțit un atașament pentru o asemenea linie de colaborare din partea președintelui României”, a adăugat el.

Președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a declarat că discuțiile au vizat situația din Republica Moldova.

„Am discutat despre viața din R. Moldova, ce avem, ce nu avem, ce ne așteaptă, încotro dorim să mergem. O discuție constructivă bună”, a subliniat Ghimpu.

El a fost întrebat dacă președintele Iohannis și-a exprimat regretul că liberalii nu se află la putere în R. Moldova.

„A zis că important este ca să facem împreună toți ca să menținem cursul european”, a susținut liderul PL.

De asemenea, el a fost întrebat ce mesaj a transmis Iohannis referitor la o eventuală participare a liberalilor la guvernare.

„A zis că suntem partide politice și trebuie să găsim consensul, înțelegerea, așa încât să continuăm cursul european. E cel mai important, a spus dumnealui, și cred că așa este”, a mai susținut liderul liberalilor moldoveni.