Preşedintele Klaus Iohannis se gândeşte să îl decoreze pe Florin Morariu, eroul român de la Londra

Președintele Klaus Iohannis a declarat la Washington că ar putea să îl decoreze pe Florin Morariu, românul care s-a luptat cu teroriștii în noaptea atacului de pe London Bridge.

RomaniaTV.net
08 iun. 2017, 07:25
Preşedintele Klaus Iohannis se gândeşte să îl decoreze pe Florin Morariu, eroul român de la Londra

Klaus Iohannis a declarat la o întâlnire cu membri ai comunității românilor din Washington D.C., organizată la Ambasada României din capitala SUA, că îl admiră pe Florin Morariu, românul care a devenit cunoscut ca urmare a faptelor sale curajoase din timpul atentatului terorist din 3 iunie de la Londra:

Mi-a plăcut foarte mult și recunosc că am văzut reportajele și l-am admirat. E demn de toată aprecierea. Astfel de oameni cu un curaj civic ieșit din comun sunt exemple extraordinar de frumoase și pentru tânăra generație,” a declarat șeful statului.

Întrebat dacă a luat în considerare decorarea lui Florin Morariu, președintele a replicat: „E o idee, care poate fi urmărită, de ce nu?!”.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri, în a treia zi a vizitei în Statele Unite, cu reprezentanţii comunităţii de români din SUA, la sediul Ambasadei României la Washington, exprimându-şi aprecierea entru modul în care românii din SUA s-au integrat cu succes în societatea americană, prin muncă, talent şi onestitate, contribuind considerabil la economia americană şi la întărirea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Şeful statului le-a vorbit românilor din SUA despre capacitatea lor de a acţiona ca un veritabil partener pentru dezvoltarea României, dar nu a ocolit nici problemele interne.

Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Statele Unite ale Americii, în perioada 4-9 iunie.