Klaus Iohannis, la SIAB: Românii îşi doresc maşini, cred că şi românii, şi eu ne dorim să avem şi drumurile aferente FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti - SIAB 2018, informează Administraţia Prezidenţială.

RomaniaTV.net
28 mart. 2018, 09:45

Președintele Klaus Iohannis a fost în vizită la cel mai mare salon auto din România. Şeful statului s-a arătat interesat de bijuteriile pe patru roți și chiar a urcat la volanul unei mașini hybrid.

„Am fost împreună și ați văzut. Sunt mulțumit că Salonul Auto a revenit în București după, cred, 11 ani de pauză și cred că este un lucru important. Am spus-o și în timpul vizitei, pentru România zona automotive a devenit foarte, foarte importantă. Sunt mii și mii de locuri de muncă în zona automotive deja. Sectorul automotive produce în jur de 25% din exportul României. Tendința, în creștere, și acest lucru este foarte important. Am văzut foarte multe mașini frumoase și am înțeles că românii își doresc mașini. Cred că și românii, și eu ne dorim să avem și drumurile aferente, fiindcă aici lucrurile se mișcă foarte, foarte slab, și recunosc că este o supărare de-a mea că în domeniul infrastructurii de transport în ultima vreme n-am văzut nicio mișcare, nicio realizare. E clar că aici avem încă foarte mult de lucru.

Pe de altă parte, avem și vești pozitive. Am auzit de la un dealer că România este una din țările care încurajează cel mai mult mașinile electrice sau hibrid, ceea ce iarăși este o performanță. Deci, noi suntem în continuare într-o zonă unde, pe de-o parte, avem nerealizări și ne supărăm. Pe de altă parte, România performează excelent în domeniul automotive”, a spus preşdintele Klaus Iohannis, la Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti.

Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti se desfăşoară până pe 1 aprilie la Romexpo.