Preşedintele PNL Prahova, susţinător al lui Dinu Patriciu, şi-a dat demisia

Unul din apropiaţii şi colaboratorii afaceristului Dinu Patriciu, liderul PNL Prahova, Adrian Semcu, şi-a dat vineri seară demisia din funcţie, în cadrul unei şedinţe la care participa şi liderul partidului, Crin Antonescu. Gestul său a survenit în urma apariţiei unui memoriu semnat de mai mulţi lideri ai filialei, în care îl acuzau că susţine PDL.

RomaniaTV.net
10 dec. 2011, 16:35
Preşedintele PNL Prahova, susţinător al lui Dinu Patriciu, şi-a dat demisia

În 2006, Adrian Semcu l-a scos cu basma curată pe Patriciu din scandalul donaţiilor electorale: omul de afaceri recunoscuse că a făcut contribuţii în bani atât la PNL, cât şi la PSD, potrivit evz.ro. Nici promovarea de către Dinu Patriciu a necesităţii unei alianţe cu PSD, pe atunci partid indizerabil în ochii conducerii liberale, nu a fost sancţionată, spre iritarea liderilor de la centru care au acuzat legăturile de afaceri dintre acesta şi colegii de partid prahoveni.

În august 2011, Crin Antonescu recunoştea că l-ar fi exclus pe Patriciu fără nici o ezitare dacă ar fi avut această putere printre atribuţiile de preşedinte PNL. Statutul partidului prevede, însă, că membrii pot fi excluşi doar de organizaţiile locale din care fac parte.

Pe fondul declaraţiilor critice formulate de Dinu Patriciu la adresa PNL, organizaţia de Prahova din care afaceristul face parte nu a dat nici un semn de reacţie. Potrivit unor surse liberale, Crin Antonescu ar fi dorit ca propunerea excluderii lui Dinu Patriciu să vină chiar din fieful acestuia, filiala PNL Prahova. Numai că semnalul venit din partea colegilor prahoveni, conduşi de Adrian Semcu, partener de afaceri al lui Patriciu, a fost unul fără echivoc: nu se pune problema excluderii.