Preşedintele Portugaliei (72 de ani), eroul zilei după ce a salvat două tinere de la înec

Președintele Portugaliei a devenit erou la 72 de ani pentru două tinere care riscau să-și piardă viața în apele oceanului.

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 08:32
Preşedintele Portugaliei (72 de ani), eroul zilei după ce a salvat două tinere de la înec

Aflat în vizită pe plajele din sudul țării, președintele Marcelo Rebelo făcea o baie în apele Atlanticului când a zărit două tinere care au căzut din caiac, fiind în imposibilitatea de a se mai ridica la suprafață. Oficialul a înotat cât de repede a putut și a reușit să le scoată pe fete din apă.

Din fericire, cele două tinere au fost scoase din apă la timp și s-au ales doar cu o sperietură zdravănă. Explicația președintelui pentru incidentul nefericit a fost că cele două fete s-au panicat când au căzut din caiac, iar acest lucru le-a împiedicat să înoate la suprafața apei.

VIRAL Cine este bătrânelul aşezat cuminte la coadă într-un magazin. Fotografia a făcut ocolul internetului

Președintele Portugaliei a ținut să îi atenționeze pe tinerii foarte încrezători în propriile puteri să fie atenți la pericolele aduse de ocean și să nu se aventureze acolo unde accesul este interzis.

Marcelo Rebelo de Sousa: „Trebuie să aibă grijă, în viitor. Chiar dacă au veste de salvare, nu ştiu să înoate bine. Şi chiar dacă ştii să înoţi, e greu să manevezi un caiac şi să-l aduci la mal, dacă sunt valuri sau curenţi puternici.”

Preşedintele a promis că, în aceste zile, vizitează mai multe plaje din regiunea Algarve, pentru a încuraja turismul responsabil, cu măsuri care să evite răspândirea coronavirusului.