Preşedintele, prins cu minciuna în problema graţierilor. Băsescu a graţiat de DOUĂ ORI o avocată condamnată

După condamnările greilor din fotbal, preşedintele Traian Băsescu a devenit ţinta mai multor apeluri publice privind graţierea lui Gică Popescu, dar a primit şi mai multe cereri privind graţierea lui Gigi Becali. Şeful statului a afirmat că nu are de gând să graţieze vreun condamnat, dat fiind faptul că are încredere în justiţie, ceea ce nu era valabil şi când a făcut singura graţiere de când este preşedinte, în primul mandat. Preşedintele a omis, însă, faptul că a mai semnat un decret de graţiere chiar în 22 decembrie 2009, imediat după preluarea celui de-al doilea mandat.
Romania TV
01 apr. 2014, 18:32
Preşedintele, prins cu minciuna în problema graţierilor. Băsescu a graţiat de DOUĂ ORI o avocată condamnată

Potrivit unei anchete realizate de Antena 3, Traian Băsescu a minţit când a spus că nu a graţiat pe nimeni pe durata celui de-al doilea mandat.

Cazul în discuţie este cel a avocatei bucureştene Nicoleta Mărăcine, care în 2009 ar fi beneficiat de două graţieri prezidenţiale, la distanţă de câteva luni una de cealaltă, potrivit obiectiv.info. Avocata a fost judecată şi condamnată în 2003 pentru înşelăciuni imobiliare. În cazul primului decret de graţiere, emis în mai 2009, Traian Băsescu a invocat motive umanitare, vorbind despre faptul că Nicoleta Mărăcine avea acasă trei copii şi despre multiplele cereri de întrerupere a pedepsei depuse de aceasta în faţa instanţei. Al doilea decret de graţiere a fost semnat de Traian Băsescu pe data de 22 decembrie, la doar o zi după realegerea sa în funcţia de şef al statului.

Acest caz pare ciudat, scrie sursa citată, argumentând că este greu de crezut că, în eventualitatea în care a fost sesizat de Preşedinţie, Ministerul de Justiţie nu a atras atenţia asupra faptului că avocata fusese condamnată de două ori pentru acelaşi caz de retrocedare. Ciudate sunt, de asemenea, legăturile dintre Nicoleta Mărăcine şi mafia imobiliară din Bucureşti, care în perioada mandatului lui Traian Băsescu la Primăria Generală a cunoscut o adevărată expansiune.

La ce infracţiuni a închis ochii Băsescu

Înşelăciuni imobiliare, fugă de arest şi agresarea poliţiştilor sunt infracţiunile pentru care Traian Băsescu a închis ochii şi a acordat graţierea avocatei Nicoleta Mărăcine, nu o dată, ci de două ori. Avocata penală a fost grațiată de Traian Băsescu chiar în prima zi a celui de-al doilea mandat de președinte. Asta deși Băsescu susține că nu a acordat nicio graţiere din 2009 încoace.

Nicoleta Mărăcine a fost condamnată definitiv pentru înşelăciuni imobiliare în mai 2004. Prin acte false, femeia a obţinut retrocedarea unui imobil din Bucureşti pe numele a două persoane moarte de mai bine de 20 de ani. Mărăcine, care a avut drept complice o judecătoare şi o grefieră, a fost condamnată la 5 ani şi două luni de închisoare pentru fals şi uz de fals, pedeapsă de care a scăpat prin decretul lui Traian Băsescu.

Preşedintele nu a ţinut cont nici că femeia a încercat încă din prima secundă a anchetei să pună beţe în roate procurorilor. Chiar dacă era un mandat de arestare preventivă emis pe numele ei, avocata s-a ferit de lege aproape 2 ani. Din 2001 până în 2003 Nicoleta Mărăcine s-a ascuns într-un imobil din sectorul 6 al Capitalei. Când au bătut poliţiştii la uşă, femeia, care era însărcinată, s-a baricadat în casă şi i-a agresat pe reprezentanţii autorităţilor, împreună cu membrii familiei sale.

Pentru că acuza dureri abdominale, femeia a fost dusă la maternitatea Polizu şi internată sub pază.

Impresionat de situaţia femeii, Traian Băsescu a semnat în mai 2009 graţierea ei. Între timp, Înalta Curte a condamnat-o din nou pe avocată la un an de închisoare. Acest nou dosar l-a determinat pe Traian Băsescu să revină cu o a doua graţiere. În 22 decembrie 2009, la o zi de la preluarea celui de-al doilea mandat, Băsescu i-a acordat a doua graţiere, de care şeful statului a uitat, însă, atunci când a explicat de ce nu îi va graţia nici pe Gigi Becali, nici pe Gică Popescu.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'