Preşedintele Putin citeză din Coran şi sfătuieşte Arabia Saudită să cumpere rachete ruseşti S-400

Ryadul, a cărui infrastructură petrolieră a fost atacată, ar trebui să urmeze calea Teheranului şi Ankarei, comandând rachete ruseşti pentru apărare. Acesta a fost sfatul pe care preşedintele rus Vladimir Putin a găsit de cuviinţă să recite, între altele, şi un pasaj din Coran.

20 sept. 2019, 11:05
Preşedintele Putin citeză din Coran şi sfătuieşte Arabia Saudită să cumpere rachete ruseşti S-400

Întrebat despre recentele atacuri asupra infrastructurii petroliere saudite, revendicate de rebelii yemeniţi Houti, în în urma summit-ului din Ankara, din 16 septembrie, preşedintele Putin a făcut referire şi la versete din Coran:   „Allah vă linişteşte sufletul şi face din voi fraţi”, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin.

„Sunteți frați prin mila lui. Iar ceea ce separă oamenii și duce la conflict trebuie să treacă în fundal. Trebuie să păstrăm această apropiere spirituală în prim plan și Coranul  care ne îndeamnă să respingem orice violență pentru a ne proteja familia şi ţara noastră”, a continuat Vladimir Putin.

După aceste „reflecţii”, Putin a trecut la lucruri mai pragmatice: „Autoritățile saudite trebuie să-și asume responsabilitatea și să respecte preceptele Coranului. Dar pot cumpăra și sisteme antiaeriene din Rusia în același mod în care Iranul a făcut-o deja cumpărând sistemele de rachete S-300 rusești și în același mod în care Turcia a făcut deja cumpărând sistemele de rachete S-400 rusești ”, a adăugat el, stârnind râsul lui Hassan Rohani și ale  delegației iraniene.

„Dar trebuie să cumperi S-300 sau S-400?”, a întrebat retoric liderul iranian, pufnind în râs.