Preşedintele Senatului, ales miercuri. Niciunul dintre grupurile parlamentare nu şi-a anunţat candidatul

Publicat: Luni, 24 Februarie 2020 14:52 // Actualizat: Luni, 24 Februarie 2020 14:52 // Sursa: romaniatv.net

Comitetul liderilor grupurilor politice din Senat a decis ca noul preşedinte al Camerei superioare a Legislativului să fie ales în şedinţa plenului de miercuri, anunţă Agerpres. Deocamdată grupurile parlamentare încă nu şi-au desemnat candidaţii.

Teodor Meleşcanu a demisionat de la şefia Senatului la începutul lunii februarie după ce CCR a decis, pe 22 ianuarie, că alegerea sa este neconstituţională.

"Am decis să mă retrag din funcţia de preşedinte al Senatului, deşi nu a fost publicată decizia CCR şi motivarea acesteia", spunea Teodor Meleşcanu de la tribuna Senatului.

Tot pe 2 februarie, plenul a votat vacantarea postului de preşedinte al Senatului.

La începutul sesiunii, după demisia lui Meleşcanu, PSD a anunţat că îl susţine pe Titus Corlăţean pentru a prelua atribuţiile de preşedinte al Senatului, PNL - pe Alina Gorghiu, iar USR - pe Vlad Alexandrescu.

În prezent, niciunul dintre grupurile parlamentare nu a confirmat că propunerile din urmă cu trei săptămâni mai sunt valabile.

Potrivit regulamentului, preşedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordinea descrescătoare a mărimii grupului parlamentar, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de liderii grupurilor parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere. Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a întrunit, la primul tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor. Dacă în primul tur niciunul dintre candidaţi nu întruneşte votul majorităţii senatorilor, se organizează un al doilea tur la care participă primii doi clasaţi în primul tur.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
preşedintele Senatului Senat Teodor Melescanu demisie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H