Președintele Serbiei trage semnalul de alarmă: „Războiul din Ucraina va escalada!”

Aleksandr Vucic, președintele Serbiei, crede că războiul din Ucraina este abia la început. Astfel, conflictul dintre SUA, respectiv NATO și Rusia va escalada, după amenințările de ieri ale lui Vladimir Putin și ale lui Joe Biden. 

22 feb. 2023, 15:02
Președintele Serbiei trage semnalul de alarmă: „Războiul din Ucraina va escalada!”

Europa trebuie să se pregătească pentru ceea ce e mai rău, crede președintele din Serbia.

„Lumea întreagă a urmărit două discursuri, al lui Biden și al lui Putin. Ambii vorbitori au confirmat diferențele care în există în felul în care percep lumea de azi. Nimeni nu a vorbit despre pace, ci numai despre victoria asupra celuilalt. Pentru Putin, adevărul este de partea Rusiei, iar pentru Biden, ‘Ucraina nu este un loc unde Rusia va câștiga’.

Ne îndreptăm spre escaladarea conflictului. Este clar că nicio parte nu vrea să accepte o soluție de compromis, ci numai victoria, adică, înfrângerea celeilalte părți”, a declarat Aleksandr Vucic într-o conferință de presă susținută la Abu Dhabi, potrivit presei internaționale.

De asemenea, liderul de la Belgrad a mai avertizat că va urma o adevărată cursă a înarmării la nivel global.

 

SUA va livra în continuare arme în Ucraina, prin intermediul NATO

 

Vineri, 24 februarie, se împlinește fix un an de zile de când Vladimir Putin a demarat invazia din Ucraina.

„Din păcate, nu vedem niciun semn că Rusia se pregătește pentru pace. Dimpotrivă, Moscova se pregătește pentru noi ofensive militare.

Așa că trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a recuceri teritoriul și a prevala ca națiune suverană și independentă”, a declarat Stoltenberg.