Preşedintele şi premierul din Mali au fost arestaţi de militari. „Sunt sub controlul nostru”

Președintele şi premierul din Mali au fost arestați marți seara în Bamako de militari, a declarat pentru AFP unul dintre liderii revoltei. Conform unei surse din tabăra militarilor, cei doi s-ar afla într-un vehicul blindat în drum spre oraşk Kati.

RomaniaTV.net
18 aug. 2020, 17:58

„Putem să vă spunem că președintele și premierul sunt sub controlul nostru. L-am arestat la el” , a declarat acest militar, care a preferat anonimatul. „IBK  și premierul său se află într-un vehicul blindat în drum spre Kati”, tabăra militară din periferia Bamako unde a început revolta militarilor, a afirmat o altă sursă din tabăra militarilor care s-au revoltat.

Tentativa de lovitură de stat a început cu focuri de armă în interiorul unei baze militare cheie, la aproximativ 15 km (nouă mile) de capitală, Bamako, marţi dimineaţă. În capitală, tinerii au dat foc unei clădiri deţinute de guvern.

Citeşte şi: MApN: Un elicopter românesc din Mali, avariat de o furtună

România, din luna octombrie a anului trecut, contribuie la eforturile internaţionale de menţinere a păcii cu un detaşament al Forţelor Aeriene format din 120 de militari şi patru elicoptere IAR-330 L-RM participant la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).

Oponenții actualului președinte, Ibrahim Boubacar Keita, au organizat proteste masive începând din luna iunie și până acum, cerând ca acesta să demisioneze pentru că nu a reușit să reinstaureze climatul de siguranță și să rezolve problema corupției. 

Mali se confruntă cu o gravă criză socio-politică ce preocupă comunitatea internațională.