Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie cere CARANTINĂ în Bucureşti şi Ilfov

România a înregistrat în ultimele zile recorduri negative absolute la decesele de COVID-19. În Bucureşti şi în judeţul Ilfov, rata de incidenţă a depăşit 15 la mia de locuitori.

14 oct. 2021, 10:22
Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie cere CARANTINĂ în Bucureşti şi Ilfov

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, susține că măsura carantinării Bucureștiului și județului Ilfov este obligatorie, având în vedere rata de infectare la care s-a ajuns, arată adevarul.ro.

„Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate.
Tot mai multe şcoli din ţară se închid din cauza frigului, nu a coronavirusului: „Situaţia durează de zeci de ani, dar nu este normal”
Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile”, a atras atenţia Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, potrivit sursei citate.
Cum arată plămânii unui vaccinat şi ai unui nevaccinat, după trecerea prin boală

Aceeași sursă mai arată că o analiză a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei arată că instituirea carantinei are efecte în majoritatea localităţilor unde a fost aplicată. Primele semne de îmbunătăţire a situaţiei apar cam din ziua a zecea. Cele mai multe, însă, după trei săptămâni.

România a înregistrat în ultimele zile recorduri negative absolute la decesele de COVID-19. În Bucureşti şi în judeţul Ilfov, rata de incidenţă a depăşit 15 la mia de locuitori. Preşedintele Societăţii de Epidemiologie atrage atenţia că incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat măsuri.

Medicul Octavian Jurma consideră că în România criza sanitară a devenit o criză umanitară. Marţi, a murit un român la fiecare patru minute, iar politicienii din toate partidele au decis că viaţa oamenilor este cea mai ieftină resursă, susţine specialistul.

Octavian Jurma consideră că România a intrat într-o criză umanitară. „Ieri a fost o zi de doliu care marchează trecere la criză sanitară la criză umanitară în România. Ieri am depăşit pragul de 40,000 de români ucişi [oficial] de COVID-19 în România de la începutul pandemiei, Ieri am depăşit pragul de 400 de români ucişi [oficial] de COVID-19 pe zi în România. Ieri am depăşit pragul de 1 român ucis de COVID-19 la fiecare 4 minute în România…. Aceşti oameni nu mor pentru că se împiedică pe stradă, mor din cauza unei boli cumplite care poate fi prevenită dar pe care toţi politicienii în frunte cu Preşedintele şi Premierul ne asigura că nu ne permitem să o prevenim. Prin urmare în România politicienii din toate partidele au decis că viaţa oamenilor este cea mai ieftină resursă pe care ne permitem să o sacrificăm pentru a ne relaxa în continuare. Prin urmare săptămâna viitoare un român va fi ucis la fiecare 3 minute de o bola pe care o putem preveni dar pe care refuzăm să o prevenim. Refuzul de a preveni moartea unui român la fiecare 4 minute este e o decizie deliberată şi asumată politic de cei care ne conduc”, a explicat medicul Jurma.

Medicul a calculat că de acum până la finalul lunii noiembrie, cel puţin 10.000 de familii din România vor trece prin tragedii provocate de COVID.