Preşedintele SUA, Joe Biden, avertizează: Riscul unui „Armageddon” nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor din Cuba. Putin nu glumeşte

Preşedintele american Joe Biden a apreciat, joi, că ameninţările Kremlinului de a folosi arme nucleare în conflictul din Ucraina pun lumea în pericol de „apocalipsă” pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, în plină desfăşurare a Războiului Rece.

07 oct. 2022, 07:53
Preşedintele SUA, Joe Biden, avertizează: Riscul unui „Armageddon” nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor din Cuba. Putin nu glumeşte

Preşedintele Joe Biden a declarat joi că riscul unui „Armageddon” nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

„Există, pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, o ameninţare directă cu utilizarea armelor nucleare dacă lucrurile continuă să meargă aşa cum sunt acum”, a spus preşedintele SUA, după ce oficialii ruşi au vorbit despre posibilitatea de a folosi arme nucleare în contextul eşecurilor masive în invazia de opt luni în Ucraina.

Citeşte şi: Zelenski crede că Putin „nu va putea să-și salveze viaţa” în cazul în care va folosi arme nucleare

Vladimir Putin „nu glumeşte când vorbeşte despre potenţiala utilizare a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice, pentru că armata lui, s-ar putea spune, este foarte ineficientă”, a apreciat preşedintele american, potrivit news.ro.

„Încercăm să înţelegem care este calea de ieşire a lui Putin”, a mărturisit în cele din urmă Joe Biden. „Cum poate să iasă din asta? Cum se poate poziţiona astfel încât să nu piardă o parte semnificativă din puterea sa în Rusia?”.

Chiar Vladimir Putin a făcut aluzie la bomba atomică într-un discurs televizat din 21 septembrie. El a spus că este gata să folosească „toate mijloacele” din arsenalul său împotriva Occidentului, pe care l-a acuzat că vrea să „distrugă” Rusia. „Nu este o cacealma”, a asigurat liderul de la Kremlin.

Citeşte şi: Joe Biden nu exclude o întâlnire cu Vladimir Putin la summitul G20 din Indonezia

„Nu ne-am confruntat cu perspectiva unei apocalipse de la Kennedy şi criza rachetelor din Cuba” în 1962, a spus el la o strângere de fonduri la New York, unde a subliniat că omologul său rus Vladimir Putin „nu glumea” făcând aceste ameninţări.