CONTRE înainte de vizita lui Biden. Băsescu îi răspunde lui Ponta: E o nouă minciună

Traian Băsescu a afirmat, marţi, că Victor Ponta minte din nou atunci când l-a acuzat că ar fi dispus ca DNA să oprească arestările oamenilor politici în campanie. Băsescu precizează că nu a făcut asemenea afirmaţie, Ponta recurgând la speculaţii. Totodată, Băsescu i-a cerut lui Ponta să renunţe la asemenea minciuni în contextul în care este aşteptat la Bucureşti vicepreşedintele SUA, Joe Biden.

RomaniaTV.net
20 mai 2014, 11:10
CONTRE înainte de vizita lui Biden. Băsescu îi răspunde lui Ponta: E o nouă minciună

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui:

– Spune Ponta că am cerut ca DNA să-şi înceteze activitatea. Nu există asemenea declaraţie. Eu am răspuns afirmaţiei unui ziarist care a apreciat că DNA a oprit motoarele în campanie. Eu am spus că au făcut foarte bine că pe perioada campaniei să nu vină cu arestări pentru că pot influenţa campania. Moderatorul: ‘Asta nu ne duce cu gândul la o stopare?’ Răspuns: ‘Activitatea DNA şi DIICOT nu este nici acum nu e stopată. Dv. înţelegeţi dacă arestează oameni politici. Se investighează şi acum, cheamă oameni la audieri, deci nu e un semn că nu-şi face treaba DNA-ul.’

Premierul a făcut o speculaţie în stil caracteristic. După ce şi-a apărat corupţii care-l ţin în funcţia de preşedinte de partid, premierul încearcă să devină un apărător al justiţiei. După ce afirma că va prelua controlul politic asupra DNA acum răspunsurile către un ziarist sunt speculate în stilul domniei sale. Este o nouă minciună marca Ponta. Justiţia trebuie să-şi găsească modul de reacţie pentru a nu fi acuzată că se bagă în politică

– Cred foarte mult că dacă ar face arestări de oameni politic, multe partide ar spune că DNA s-a implicat în campanie. Nu ştiu dacă asta este politica lor, dar face foarte bine justiţia dacă se protejează de ticăloşia multor oamei politici ce au acuzat că arestarea lor este politică şi nu pentru faptele lor. Îl invit pe Victor Ponta să renunţe la minciună măcar acum, când avem vizite foarte importante.

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, se va afla marţi şi miercuri la Bucureşti, unde se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta, informează Agerpres.

Discuţiile vor viza, potrivit Casei Albe, reacţia comunităţii internaţionale la acţiunile Rusiei în Ucraina.

De asemenea, Joe Biden va discuta cu oficialii de la Bucureşti despre necesitatea consolidării relaţiilor economice cu România, în special prin intermediul Acordului de liber-schimb UE-SUA, în curs de negociere.â

Tot marţi Victor Ponta a anunţat că ministrul Justiţiei va sesiza CSM în cazul declaraţiilor recente ale preşedintelui Băsescu în ceea ce priveşte activitatea DNA.

Prim-ministrul Victor Ponta a cerut ministrului de Justiţie, Robert Cazanciuc, să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii, referitor la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia este bine că DNA a oprit arestările în campania electorală pentru ca votul de duminică să nu fie influenţat de aceste proceduri.

„Am văzut declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, anume că a oprit arestările în campania electorală. Este o declaraţie iresponsabilă. Domnul ministru, vă rog să sesizaţi Consiliul Superior al Magistraturii. Dacă nici asta nu este o intervenţie brutală în justiţie…”, s-a adresat Victor Ponta ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, la începutul şedinţei de Guvern.