Preşedintele Trump are un „interes financiar” să promoveze hidroxiclorochina, ca medicament al Covid-19, susţine New York Time

Președintele Trump are un mic interes financiar vizavi de compania farmaceutică ce produce un medicament, pe care l-a promovat ca un remediu miracol al coronavirusului, relatează New York Times.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 14:45
Preşedintele Trump are un „interes financiar” să promoveze hidroxiclorochina, ca medicament al Covid-19, susţine New York Time

Ziarul susţine că fondurile de investiții ale familiei preşedintelui au investiţii cu un fond comun, care deţine cel mare grup de companii, la Sanofi, o corporaţie care produce versiunea de marcă a hidroxiclorochinei.

Citeşte şi: Donald Trump a fost sunat de marele rival la preşedinţia SUA, Joe Biden. Au discutat despre COVID-19, în SUA

Cu toate acestea, compania face multe alte medicamente și nu există nicio dovadă că președintele sau asociații săi sunt motivați de câștigul personal, în speranța că hidroxiclorochina va oferi un tratament eficient pentru coronavirus.
Nici nu este clar dacă președintele ar fi conștient de faptul că investițiile sale sunt legate de Sanofi.

Potrivit raportului Times, printre investitorii majori din Sanofi se numără Fisher Asset Management, condus de Ken Fisher, care este donator al lui Trump.

Invesco, un fond administrat anterior de secretarul comercial Wilbur Ross are investiții și în Sanofi.

Trump a raportat anul trecut că cele trei familii ale sale au avut investiții într-un fond comun Dodge and Cox, unde cea mai mare deținere a fost la Sanofi.

Medicamentul vechi de zeci de ani, hidroxiclorochina, a fost apreciat de Trump și de echipa sa ca fiind un tratament eficient pentru boala care a ucis peste 75.000 în întreaga lume din decembrie.

Citeşte şi: Coronavirus în Franţa – Au fost înregistrate 833 de noi decese într-o zi, 7000 de persoane sunt la ATI

El a menținut, luni, promovarea în afara administrației, a medicamentului care nu a fost încă oficial aprobat pentru combaterea virusului, chiar dacă oamenii de știință spun că este nevoie de mai multe teste înainte de a fi dovedit sigur și eficient împotriva COVID-19.

În câteva săptămâni, acesta a devenit un standard de îngrijire în zonele Statelor Unite lovite puternic de pandemie – chiar dacă medicii care o prescriu nu au habar dacă funcționează.

Dacă medicația, aprobată prima dată pentru utilizare medicală în 1955, este utilizată pe scară largă pe tot globul pentru combaterea coronavirusului, mai multe companii farmaceutice ar avea profit.

Aceasta include acționarii și conducătorii superiori care au conexiuni cu președintele, precum și însuși Trump, potrivit New York Times.