Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, dat în judecată de Suedia pentru GENOCID

Publicat: Marţi, 11 Iulie 2017 15:42 // Actualizat: Marţi, 11 Iulie 2017 15:42 // Sursa: romaniatv.net

Parlamentarii suedezi au înaintat o plângere în justiţie împotriva preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pe care îl acuză de "genocid" în regiunile kurde, de la reluarea luptelor, în 2015, dintre armată şi separatişti.

Cinci parlamentari suedezi din Partidul Ecologist şi Partidul de Stânga au depus o plângere în acest sens la Camera Internaţională a Parchetului din Stockholm pentru "genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război", a declarat Annika Lillemets - o deputată a Verzilor - cu ocazia unei conferinţe de presă.

Plângerea îi vizează pe Erdogan şi pe mai mulţi miniştri ai săi, între care se numără Primul Monistru şi pe miniştrii de Interne şi pe cel al Apărării.

Potrivit rapoartelor Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite despre Drepturile Omului, precum şi cele ale Amnesty International, deputaţii suedezi afirmă că "teritorii mari din Kurdistanul turc au fost supuse unor agresiuni armate în perioada iulie 2015- decembrie 2016, potrivit 7sur7.be.

Citeşte şi G-20: Preşedintele Erdogan avertizează că Turcia nu va rămâne pasivă faţă de înarmarea kurzilor din Siria

Raportul publicat în martie vorbeşte şi despre "execuţii extrajudiciare şi recurgerea excesivă la forţă, precum şi despre numeroase cazuti de dispariţie, tortură, distrugeri materiale şi a edificiilor aparţinând patrimoniului cultural.

Sud-Westul Turciei este teatrul unui conflic între separatiştii kurzi şi Ankara, conflict ce s-a soldat cu peste 40.000 de morţi, din 1984. Luptele au fost reluate în 2015. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
armistiţiu conflict genocid genocid în Kurdistan kurzi morţi pace refugiaţi Suedia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H