Preşedintele Ucrainei le cere cetăţenilor să nu intre în panică, în ciuda ameninţării Rusiei: „Nu e momentul să cumpăraţi hrișcă și chibrituri”

Poporul ucrainean nu trebuie să intre în panică în legătură cu vestea unei posibile invazii rusești a țării, a declarat miercuri președintele Volodimir Zelenski.

19 ian. 2022, 23:50
Preşedintele Ucrainei le cere cetăţenilor să nu intre în panică, în ciuda ameninţării Rusiei: „Nu e momentul să cumpăraţi hrișcă și chibrituri”

„Nu trăim această realitate deja de 8 ani? Nu a început invazia în 2014? A apărut amenințarea războiului abia acum? Aceste riscuri există de mai mult de o zi, iar acum nu au devenit mai mari, acum există mai multă entuziasm în jurul lor ”, a spus Volodimir Zelenski, într-un mesaj video postat pe site-ul biroului președintelui ucrainean.

Liderul de la Kiev a îndemnat oamenii să nu intre în panică în legătură cu vestea unei posibile invazii ruse. Potrivit acestuia, acum „nu este momentul să se escaladeze situația, să cumpăraţi hrișcă și chibrituri”. Zelenski susține că Ucraina este pregătită pentru apărare, iar cetățenii trebuie să aibă încredere doar în informațiile oficiale. Şeful statului a concluzionat că „acum ruşii atacă activ nu pământul nostru, ci nervii noştri”.

Citeşte şi Franţa vrea să trimită militari în România în contextul Rusia – Ucraina. Anunţul lui Emmanuel Macron

Potrivit lui Oleksi Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, încă nu este nevoie să se introducă legea marțială în țară. El crede că Rusia nu este fizic în măsură să organizeze o invazie la scară largă a țării.

Citeşte şi Casa Albă, mesajul care face lumea să se îngrozească: „Rusia poate ataca Ucraina în orice moment”