Preşedintele ungar ştie ce vrea pentru ţara sa: Istoria îi învaţă pe unguri să-şi reprezinte INTERESELE

Preşedintele ungar Janos Ader a declarat miercuri că lecţiile istoriei 'îi învaţă pe unguri că trebuie să îşi reprezinte propriile interese', ceea ce uneori 'este posibil doar în tandem cu interesele altora', relatează agenţia MTI.

20 aug. 2014, 16:44
Preşedintele ungar ştie ce vrea pentru ţara sa: Istoria îi învaţă pe unguri să-şi reprezinte INTERESELE

Vorbind cu ocazia unei ceremonii de stat dedicate zilei naţionale a Ungariei, Ader a subliniat că ‘ungurii pot câştiga respectul altora cel mai bine respectându-i şi ei pe alţii’. Şeful de stat a apreciat că valorile poporului ungar pot fi îmbogăţite printr-o abordare occidentală de consolidare a clasei mijlocii, iar ‘independenţa ţării este o comoară pentru care trebuie să lupte toate generaţiile’.

Citeşte şi Ungaria: Păstrarea chestiunii autonomiei nu încalcă Tratatul de bază româno-ungar

În opinia sa, un echilibru de responsabilitate între stat şi populaţie reprezintă singura cale spre dezvoltare. ‘Ţara trebuie să îşi sporească numărul aliaţilor şi nu al inamicilor’, a insistat Ader, adăugând că aceasta este cea mai bună modalitate de a proteja ţara.

Citeşte şi Un eurodeputat acuză POLITICILE GUVERNULUI că UNGARIA a sărăcit ca România

‘Data de 20 august ar trebui marcată ca o zi de autorecunoaştere naţională’, a afimat preşedintele, care a notat că în această zi cea mai importantă sarcina a sa a fost să îşi arate respectul faţă de fiecare cetăţean ungar.