Prezenţă controversată: Un dictator la Vatican, deşi UE îi interzice accesul VIDEO

La ceremoniile de la Vatican a fost prezent marţi şi unul dintre cele mai controversate personaje ale lumii: preşedintele Zimbabwe, Robert Mugabe. Preşedintele Zimbabwe, Robert Mugabe, este acuzat de încălcarea drepturilor omului şi este vizat de restricţii în UE.

19 mart. 2013, 14:57
Prezenţă controversată: Un dictator la Vatican, deşi UE îi interzice accesul VIDEO

Vaticanul a primit la ceremoniile de marţi unul dintre cei mai controversaţi lideri, preşedintele Zimbabwe, potrivit România TV. Preşedintele Zimbabwe, Robert Mugabe, este considerat un dictator. Prezenţa sa la întronizarea papei a fost criticată de mai multe organizaţii pentru drepturile omului.

Robert Mugabe, în vârstă de 89 de ani, cel mai bătrân şef de stat african, este un catolic fervent. Cu toate acestea, el este acuzat de numeroase încălcări ale drepturilor omului în ţara sa.

Mugabe şi-a reprimat în repetate rânduri opozanţii, în special pe albi. Uniunea Europeană i-a interzis accesul pe teritoriul său.

Cu toate acestea, Italia nu poate să îi refuze accesul la Vatican, stat independent, care nu face parte din blocul european.

Citeşte şi Fotografie istorică: Traian Băsescu a dat mâna cu Papa Francisc, la Vatican FOTO VIDEO