Preşedintelui francez Francois Hollande i s-a cerut DEMISIA din … ZBOR

Un avion cu mesajul 'Hollande demisia' a survolat un memorial dedicat Primului Război Mondial.

11 nov. 2014, 16:00

Un avion uşor purtând un banner cu mesajul ‘Hollande, demisia‘ a survolat marţi dimineaţa un memorial dedicat Primului Război Mondial în nordul Franţei, pe care preşedintele francez urma să-l inaugureze în cursul după-amiezii, informează AFP, citată de Agerpres.

Avionul a zburat deasupra zonei cu un banner negru pe care era înscris cu litere albe ‘www.Hollande démission.fr’. Aparatul de zbor a fost forţat să părăsească zona cu ajutorul unui elicopter al forţelor de ordine.

Citeşte şi Franţa şi Marea Britanie, 96 de ani de la armistiţiul ce a pus capăt Primului Război Mondial

Survolul a fost revendicat pe contul său de Twitter de către liderul unui grup denumit ‘Hollande demisia’, David van Hemelryck, care a fost activ în timpul protestelor din 2013 împotriva căsătoriilor între homosexuali, legalizat în timpul preşedinţiei lui Hollande. Acţiunea sa din nordul Franţei a fost condamnată ferm pe Twitter.

După ce a prezidat în cursul dimineţii ceremonia tradiţională din 11 noiembrie de pe Champs-Elysees la Paris, pentru a comemora armistiţiul din 1918, şeful statului era aşteptat în localitatea Notre-Dame-de-Lorette. În cadrul unei ceremonii internaţionale, el urmează să inaugureze un memorial cu numele celor circa 580.000 de soldaţi ucişi în primul război mondial, indiferent de naţionalitate sau religie.