Preşedinţii României şi Germaniei au discutat despre implicarea la nivel înalt în combaterea corupţiei

Preşedinţii României şi R.F. Germania, Traian Băsescu şi, respectiv, Joachim Gauck, au discutat, vineri, la Munchen, despre importanţa implicării la cel mai înalt nivel a autorităţilor statului în combaterea corupţiei şi au făcut o evaluare a performanţei sistemelor judiciare din ţările în tranziţie, transmite Mediafax.

31 ian. 2014, 19:46
Preşedinţii României şi Germaniei au discutat despre implicarea la nivel înalt în combaterea corupţiei

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit vineri, la Munchen, cu preşedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck.

Cei doi şefi de stat au discutat despre modul în care în cele două state a fost gestionată problematica privind condamnarea comunismului şi au fost asigurate reparaţiile morale pentru victimele persecuţiilor totalitare.

„Domnul preşedinte Traian Băsescu şi domnul preşedinte Joachim Gauck au reconfirmat, în cadrul întrevederii, importanţa implicării la cel mai înalt nivel a autorităţilor statului în combaterea fenomenului corupţiei şi au făcut o evaluare a performanţei sistemelor judiciare din ţările aflate în tranziţie în lupta împotriva corupţiei”, precizează sursa citată.

Totodată, cei doi şefi de stat au discutat despre riscurile de securite din Republica Moldova generate de abordările separatiste din Transnistria şi Găgăuzia.

„În timpul discuţiilor, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a informat pe domnul preşedinte Joachim Gauck şi despre poziţia României cu privire la Kosovo”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Băsescu a făcut, vineri, o vizită de lucru în Germania.

VEZI SI:

Băsescu: Am fost căpitan, în viaţa mea politică a fost lipsă de diplomaţie. Poate nu a fost rău