Preţ benzină şi motorină 24 mai 2022. S-au scumpit iar carburanţii!

Carburanții s-au scumpit din nou marţi, doar benzina, după precedenta scumpire de săptămâna trecută. Prețul motorinei rămâne nemodificat.

24 mai 2022, 12:29
Preţ benzină şi motorină 24 mai 2022. S-au scumpit iar carburanţii!

Preţ benzină şi motorină 24 mai 2022. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de economica.net în acest an, afișa azi un preț al benzinei standard de 8,16 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,79 lei/litrul, nemodificat de aproape trei săptămâni.

Așadar, astăzi Petrom a majorat prețul benzinei cu patru bani pe litru, ultima majorare de preț având loc  joia trecută, tot patru bani pe litru, și tot la benzină. Scumpirea de patru bani este una cu care compania petrolieră ne-a obișnuit în ultima vreme.

Benzina, mai scumpă în România decât în Rusia, Ucraina și SUA. Puterea de cumpărare a românilor, la pământ | ANALIZĂ
Preţ benzină şi motorină 24 mai 2022.  Prețurile carburanților au crescut semnificativ în ultima perioadă, iar scumpirile au avut la la câteva zile distanță ba chiar uneori și de pe o zi pe alta.

La finalul lunii trecute, la aceeași stație, benzina costa 7,63 lei și motorina 8,50 lei litrul, așadar în circa trei săptămâni prețurile au crescut cu 53 de bani pe litru pentru benzină și 29 de bani pe litru pentru motorină.

Guvernul Ucrainei a ridicat restricţiile aplicate preţurilor carburanţilor, pentru a permite creşterea importurilor

Guvernul Ucrainei a ridicat restricţiile privind preţurile carburanţilor, pentru a le permite comercianţilor să importe mai mult şi să compenseze deficitul pe care îl întâmpină Ucraina, după ce forţele ruse au distrus multe spaţii de depozitare şi lanţuri logistice, a declarat marţi ministrul Economiei, transmite Reuters.

Preţ benzină şi motorină. Cu cât s-au scumpit carburanţii la început de săptămână

”Noi… am suspendat reglementarea preţurilor, pentru a le permite operatorilor de pe piaţă să sature piaţa… astfel încât să poată furniza toate resursele disponibile pe piaţa europeană şi nu numai de pe piaţa europeană”, a spus Iulia Svyrydenko, într-un interviu online acordat televiziunii ucrainene.

În timp ce invazia Rusiei în Ucraina a intrat în a treia lună, deficitul de benzină s-a extins în multe zone din ţară, cele mai afectate fiind oraşe precum Kiev şi Liov, în condiţiile în care tot mai mulţi oameni revin acasă după retragerea ruşilor în estul, luna trecută.

În ultimele zile, deficitele de carburanţi s-au agravat, în condiţiile în care incedrtitudinile legate de război au dus la achiziţii dictate de panică, mulţi ucraineni depozitând canistre cu benzină acasă.